Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το κείμενο των ελληνικών προτάσεων αναμένουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το κείμενο των ελληνικών προτάσεων αναμένουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης το κείμενο με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς. Τόσο το Μαξίμου όσο και στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε συμφωνία. Εντούτοις εκφράζονται φόβοι για τον κίνδυνο «σαμποτάζ», με ευθύνη ευρωπαϊκών κύκλων που επιδιώκουν το Grexit. Συνάντηση Τσίπρα στο Μαξίμου με Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Σταθάκη και Κοτζιά.

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης το κείμενο με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς. Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε συμφωνία με τους εταίρους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Οι διαβουλεύσεις, όσο πλησιάζει η ώρα της υποβολής των προτάσεων είναι συνεχής, με τον πρωθυπουργό να συναντάται το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, απορρίπτοντας τα περί κρυφού σχεδίου για επιστροφή στη δραχμή.

Την Τετάρτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Δεν αποκλείεται, δε, να συγκληθεί εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Αν και ο κ. Τσίπρας εκφράζει σε συνομιλητές του αισιοδοξία για θετική έκβαση των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν πως δεν κρύβει και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σκληρή στάση που τηρεί το Βερολίνο, τη στιγμή που -κατά το Μαξίμου- σύμμαχοι της ελληνικής προσπάθειας είναι οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίζονται να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός «σαμποτάζ» την τελευταία στιγμή. Ειδικότερα, εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκοί κύκλοι να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη συμφωνία, αποσκοπώντας στη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Οι ίδιοι κύκλοι, όπως αναφέρουν τα Νέα, υποστηρίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής άνοιξαν τα χαρτιά όλων των πλευρών για πρώτη φορά. «Αν θέλετε να μας διώξετε, διώξτε μας» είναι μία φράση που αποδίδεται στον έλληνα πρωθυπουργό, όπως επίσης και το «αν θέλετε να ακούσετε τις προτάσεις μας, κάντε το πραγματικά».

Την Τετάρτη, τόσο στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλ.Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σχέδιο περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή.

Απευθυνόμενος προς τον Πρ.Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024