Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ προσκλήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ να συμμετάσχουν στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ να συμμετάσχουν στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη.
Ο Ντ.Τουσκ, στην επιστολή – πρόσκληση που απέστειλε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνει ότι μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έκρινε πως έπρεπε επειγόντως να συγκαλέσει την έκτακτη συνεδρίαση.
«Σε συνέχεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πιστεύω πως πρέπει να συναντηθούμε επειγόντως στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις πιθανές λύσεις» αναφέρει η επιστολή του Τουσκ.
Ο Ντ.Τουσκ είχε συνομιλίες με τον Μ.Ντράγκι, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γ.Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη γερμανίδα καγκελάριο, με την οποία μίλησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα, ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής.
Η Σύνοδος Κορυφής θα συγκληθεί στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις έχει 24ωρη διορία για να απαντήσει στη Χάποελ»
- Νησιώτικος δήμος κόβει πρόστιμα για απόρριψη μπαζών και απορριμμάτων
- Παναγόπουλος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα
- Λαθραία τσιγάρα: «Κινέζος», «πορτοκαλί», «καρούμπαλο» – Πώς δρούσε το κύκλωμα, οι κωδικές ονομασίες
