Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Την παραίτησή του, «από σήμερα», από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνει προσωρινά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Την παραίτησή του, «από σήμερα», από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνει προσωρινά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στο Mega: Τον τιμά η παραίτησή του τον κ. Σαμαρά. Μετά τις εκλογές που χάσαμε, είχαμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Υποστήκαμε μια χειρότερη ήττα σήμερα, γιατί το ζήτημα ήταν πολύ βαθύτερο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη είχε επικοινωνήσει μαζί του το μεσημέρι του Σαββάτου και του είχε ζήτησε να παραιτηθεί, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η κίνησή της αυτή δεν έχει να κάνει με προσωπική επιδίωξη να κινηθεί για την ηγεσία της ΝΔ.

Παραίτηση Σαμαρά εμφανίσθηκε να ζητάει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, δηλώνοντας ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αποχωρήσει. Ερωτηθείς αν ζητεί την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά απάντησε: «Ο νοών νοείτω».

Χρειάζεται βιώσιμη συμφωνία τώρα

Νωρίτερα, σε μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Σαμαράς είχε καλέσει την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα προκειμένου να ανατρέψει την εντύπωση, σε ορισμένους κύκλους στην Ευρώπη, ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι «όχι» στο ευρώ και τόνισε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα ήταν «μεγάλο ιστορικό λάθος» για όλη την Ευρώπη.

O κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι χρειάζεται βιώσιμη συμφωνία τώρα και κάλεσε τους πολίτες «να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή του διχασμού. Τόνισε επίσης ότι πριν από το δημοψήφισμα κράτησε τέτοια στάση που να διευκολύνει τη διακομματική συσπείρωση του «ναι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024