Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγχυση από τις δηλώσεις Βαλαβάνη για δέσμευση μετρητών στις θυρίδες

Σύγχυση από τις δηλώσεις Βαλαβάνη για δέσμευση μετρητών στις θυρίδες

Οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν μετρητά από τις τραπεζικές θυρίδες, αλλά οτιδήποτε άλλο, συνοδεία υπαλλήλου, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Αργότερα, πάντως, η κ. Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για απόφαση. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑ 99,5 FM, η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, επιβεβαιώνει ότι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα περιλαμβάνει την απαγόρευση ανάληψης χρηματικών ποσών από τις θυρίδες.

Οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν μετρητά από τις τραπεζικές θυρίδες, αλλά οτιδήποτε άλλο, συνοδεία υπαλλήλου, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα» δήλωσε η κ. Βαλαβάνη, διευκρινίζοντας πως το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα όσων έχουν λεφτά σε θυρίδα.

Αργότερα η κ. Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι γίνεται συζήτηση για το θέμα των θυρίδων και δεν είπε ότι είναι απόφαση. Όλα θα συζητηθούν στο Συμβούλιο απόψε, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑ 99,5 FM, η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, επιβεβαιώνει ότι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα περιλαμβάνει την απαγόρευση ανάληψης χρηματικών ποσών από τις θυρίδες.

Δεν υπάρχει επίσημη απόφαση της κυβέρνησης για τις θυρίδες, δήλωσε από την πλευρά του στο Mega o Πάνος Σκουρλέτης.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφεραν στο in.gr ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εικόνα για τις εξελίξεις ως προς αυτό το μέτωπο. Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και στελέχη τραπεζών, που με τη σειρά τους περίμεναν τις εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στις θυρίδες, μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024