Κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα «θα έχει ξανά μία πιθανότητα» εάν μετά από ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δρομολογηθούν εκλογές και στο μεσοδιάστημα αναλάβει κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους δανειστές, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος πάντως κάνει λόγο για παρερμηνεία από το AFP ότι εύχεται για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Αντίδραση Παπαδημούλη.

Κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα «θα έχει ξανά μία πιθανότητα» εάν μετά από ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δρομολογηθούν εκλογές και στο μεσοδιάστημα αναλάβει κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους δανειστές, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος πάντως με μήνυμά του στο Twitter κάνει λόγο για παρερμηνεία από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι εύχεται για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.

Το AFP μετέδωσε σε τηλεγράφημά του ότι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε αναφέροντας σε μήνυμά του στο Twitter προς τον Μάρτιν Σουλτς:

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαδημούλης επανήλθε με δεύτερο tweet:

«Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί» είπε ο Σουλτς στην εφημερίδα, σύμφωνα με το AFP.

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο έως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε» προσέθεσε ο ίδιος.

«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».

«Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν» συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr