Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ακυρώστε το δίλημμα του δημοψηφίσματος

ΚΚΕ: Ακυρώστε το δίλημμα του δημοψηφίσματος

Να «ακυρώσουν» το δίλημμα του δημοψηφίσματος της επόμενης Κυριακής καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ, το οποίο εκτιμά ότι το «όχι» θα μεταφραζόταν ως έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το «ναι» θα έδινε συγκατάθεση στα μέτρα της τρόικας και την παραμονή στο ευρώ με κάθε θυσία. Ομιλία Κουτσούμπα στο Σύνταγμα στις 3 Ιουλίου.

Να «ακυρώσουν» το δίλημμα του δημοψηφίσματος της επόμενης Κυριακής καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ, το οποίο εκτιμά ότι το «όχι» θα μεταφραζόταν ως έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το «ναι» θα έδινε συγκατάθεση στα μέτρα της τρόικας και την παραμονή στο ευρώ με κάθε θυσία.

Με διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής, το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία «για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Ρήξη – Αποδέσμευση από την ΕΕ, Μονομερής διαγραφή του χρέους, Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική- Λαϊκή Εξουσία».

«Το «Όχι» στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το «Ναι» θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.

»Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο «Ναι» στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα» επισημαίνει μεταξύ άλλων η Διακήρυξη.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

Επίσης, το ΚΚΕ τονίζει πως «η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ – και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη Βουλή».

Ομιλία Κουτσούμπα στο Σύνταγμα στις 3 Ιουλίου

Στις 20.00 την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει το κόμμα στην πλατεία Συντάγματος.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

    Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 16 Απριλίου 2024