Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λεπέν θέλει να γίνει η... μαντάμ Frexit

Η Λεπέν θέλει να γίνει η… μαντάμ Frexit

Η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θεωρεί αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και υποστηρίζει ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα επιδιώξει ανάκτηση της γαλλικής εθνικής κυριαρχίας από την ΕΕ -ειδάλλως θα βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τώρα μιλάμε για Grexit, αύριο θα μιλάμε για Brexit και μεθαύριο για Frexit» προφήτευσε η αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος.

Η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θεωρεί αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και υποστηρίζει ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα επιδιώξει ανάκτηση της γαλλικής εθνικής κυριαρχίας από την ΕΕ -ειδάλλως θα βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα μιλάμε για Grexit, αύριο θα μιλάμε για Brexit και μεθαύριο για Frexit» προφήτευσε η αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό Bloomberg που έδωσε την Τρίτη (μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης), η Λεπέν εκτίμησε ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα επιλυθεί: «Κερδίσαμε ένα διάλειμμα μερικών μηνών αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει» είπε.

Υποστήριξε πως η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit) θα συνεχιστεί, στη συνέχεια θα φουντώσει η συζήτηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και έπειτα το… Frexit.

«Θα γίνω η «κυρία Frexit» εάν η Ευρωπαική Ένωση δεν μας δώσει πίσω τη νομισματική, νομοθετική, εδαφική και δημοσιονομική κυριαρχία» είπε η Λεπέν, καλώντας σε συντεταγμένη διάλυση της νομισματικής ένωσης.

To ρεύμα του Εθνικού Μετώπου έχει επιβεβαιωθεί μεν στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο να επικρατούσε η Λεπέν στις προεδρικές εκλογικές παραμένει μόνο στη σφαίρα του υποθετικού.

Η Λεπέν, για να καταφέρει να διεισδύσει σε ευρύτερο τμήμα ψηφοφόρων (βλέποντας πως η ακροδεξιά ρητορική της έχει όρια απήχησης), προσπαθεί τελευταία να παρουσιάσει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο, αποστασιοποιούμενη από εκφράσεις ανοικτά ακραίων θέσεων -έστω κι αν κανείς στο Παρίσι δεν πείθεται πως αυτό σηματοδοτεί πραγματική στροφή στο λεγόμενο «κέντρο». Η πρόσφατη πολιτική «πατροκτονία» ήταν τμήμα αυτής ακριβώς της στρατηγικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024