Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων, με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων, με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 19:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (οδός Κισσάβου 11).
Η ενημέρωση των πολιτών, συλλόγων και φορέων του Δήμου Βριλησσίων και των δήμων Χαλανδρίου, Πεντέλης και Αμαρουσίου θα γίνει από μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με συντονιστή τον πρόεδρο της ΕΚΕ, Στέφανο Φούσα.
Το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου είναι η κυριότερη αιτία θανάτου. Αποτελεί μάστιγα για τον δυτικό κόσμο, ενώ παρατηρείται αύξηση των εμφραγμάτων στις νεότερες ηλικίες και στις γυναίκες.
Το έμφραγμα οφείλεται κυρίως στους αυξημένους παράγοντες κινδύνου που είναι το κάπνισμα, η χοληστερίνη, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, το άγχος και η κληρονομικότητα. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχει ένα άτομο τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος διατρέχει.
Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων της ΕΚΕ σε όλη τη χώρα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και την πρόληψη υγείας του ελληνικού πληθυσμού ευρύτερα.
health.in.gr
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442