Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 καλύτερες στιγμές της Μέριλιν Μονρόε

Οι 5 καλύτερες στιγμές της Μέριλιν Μονρόε

Σύντομη, αλλά αξέχαστη πορεία

Μαρία Πετροπούλου

Με αφορμή την επανακυκλοφορία της ταινίας «Οι αταίριαστοι», θυμόμαστε πέντε στιγμές από την αξέχαστη επαγγελματική διαδρομή της Μέριλιν Μονρόε.

Αν και με σύντομη παρουσία στην ιστορία του κινηματογράφου, η «κληρονομιά» της Μονρόε παραμένει ζωντανή έως και σήμερα. Το όνομά της, ωστόσο, είναι συνδεδεμένο με την εμφάνιση και το στιλ της και το υποκριτικό της ταλέντο υποσκιάζεται. «Οι αταίριαστοι» είναι η ταινία που υπενθυμίζει το ταλέντο της και αποδεικνύει ότι η ηθοποιός έχει και μια άλλη, διαφορετική υποκριτική πλευρά, από αυτή της «ελαφριάς» ξανθιάς.

Ακολουθούν οι πέντε καλύτερες στιγμές της καριέρας της:

Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές (1953)
Ο ρόλος της στην ταινία ως μοιραία γυναίκα έκανε το άστρο της να λάμπει. Έδειξε την γοητεία της, καθώς και τις ικανότητές της στον χορό και στο τραγούδι, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι η ηθοποιός αγχωνόταν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Επτά χρόνια φαγούρα (1955)
Ο ρόλος της ως η γοητευτική γειτόνισσα που σαγηνεύει τον παντρεμένο γείτονά της, χάρισε στην Μονρόε την αξέχαστη και πιο κωμική στιγμή της. Επίσης, απέδειξε ότι οι δυνατότητές της υπόσχονται πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπει κανείς στην κλασική σκηνή με το λευκό φόρεμα.

Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια (1957)
Μια χορεύτρια μπλέκεται σε πολιτική ίντριγκα, όταν ο πρίγκιπας μιας ξένης χώρας επιχειρεί να την αποπλανήσει. Μπορεί η ταινία να μην έκανε εμπορική επιτυχία (και η Ακαδημία των Όσκαρ να μην έφτασε έως την ηθοποιό), η Μέριλιν, ωστόσο, κατάφερε να ξεχωρίσει και να ερμηνεύσει έναν από τους πιο ελκυστικούς ρόλους της καριέρας της.

Μερικοί το προτιμούν καυτό (1959)

Μετά την εμπορική αποτυχία του «Πρίγκιπα και της χορεύτριας», οι κριτικοί χαρακτήρισαν με σκληρότητα τη Μονρόε ως «ξεπεσμένη», κάτι το οποίο διέψευσε με πανηγυρικό τρόπο με τον ρόλο της στην κλασική πια ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Μετά την ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα» ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπίλι Γουάιλντερ ορκίστηκε ότι δεν θα συνεργαστεί ξανά με την ηθοποιό. Άλλαξε, ωστόσο, γνώμη όταν η Μονρόε ξετύλιξε στο κάστινγκ τις κωμικές της δεξιότητες, απολαυστικές έως και σήμερα.

Οι αταίριαστοι (1961)

Η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία της Μονρόε, της έδωσε την ευκαιρία να «επιστρέψει» στην δραματική πλευρά του χαρακτήρα της, χάρη στον σκηνοθέτη Τζον Χιούστον (από τον Χιούστον η Μονρόε πέρασε κάστινγκ και για το «Η ζούγκλα της ασφάλτου»). Η ηθοποιός, υποδύθηκε την χωρισμένη γυναίκα και απέδειξε και την ώριμη, υποκριτική της πλευρά.

entertainment.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024