Οι τραγικές ελλείψεις καίνε την πυρασφάλεια της χώρας
Ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα, ο στόλος των αεροσκαφών είναι υπέργηρος με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο έδαφος, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, αφού τα κονδύλια που διατίθενται φέτος για την Πυροσβεστική είναι χαμηλότερα από ποτέ.
Ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα, ο στόλος των αεροσκαφών είναι υπέργηρος με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο έδαφος, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, αφού τα κονδύλια που διατίθενται φέτος για την Πυροσβεστική είναι χαμηλότερα από ποτέ.
Την ίδια ώρα, οι βροχές του χειμώνα που είχαν ως αποτέλεσμα πλούσια βλάστηση έχουν μετατρέψει τα δάση σε πυριτιδαποθήκες, αφού τα ξερά πλέον χόρτα αποτελούν ιδανική καύσιμη ύλη.
Με αυτά τα δεδομένα, απογυμνωμένη, η Πυροσβεστική καλείται να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ήδη το πρώτο τεστ πέρασε με τις δύο μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο στα Βίλια και τους Γαργαλιάνους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, ήδη από το πρώτο τετράμηνο φέτος οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 55,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της βλάστησης που τώρα αποτελεί καύσιμη ύλη στις αγροτοδασικές εκτάσεις.
Στην πλειονότητά τους οι δασικές πυρκαγιές, όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία, οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια. Στις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, όμως, προστίθεται και η μεγάλη οικονομική στενότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος που καταγγέλλει τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα, ακόμα και σε αναλώσιμα υλικά.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Σχεδιασμένες στο Μαξίμου οι πρακτικές παρακράτους και μαφίας
- Αταμάν για τις φήμες «διαζυγίου» με τον Παναθηναϊκό: «Κατασκευασμένα όσα γράφονται στον Τύπο, στόχος το πρωτάθλημα»
- Γαλλία: «Παρόν και μέλλον της Δυτικής Σαχάρας διαγράφονται εντός μαροκινής κυριαρχίας»
- Καταγγελία και από την Ελλάδα για τις διαφημίσεις απατεώνων σε Meta, TikTok και Google
- Πορτογαλία: Δύο παιδιά 3 και 5 ετών από τη Γαλλία βρέθηκαν μόνα τους σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν φοβισμένα»
- Διαιτησία: Η πίεση στους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο, Τζήλο για το VAR
