Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ό,τι ισχύσει στο Αιγαίο, να ισχύσει και στο Ιόνιο, λέει ο περιφερειάρχης για τον ΦΠΑ

Ό,τι ισχύσει στο Αιγαίο, να ισχύσει και στο Ιόνιο, λέει ο περιφερειάρχης για τον ΦΠΑ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μέλη του υπουργικού συμβούλιο και στους βουλευτές Ιονίων Νήσων, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θέοδωρος Γαλιατσάτος, για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Ζητά να «διατηρηθεί το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο και να επεκταθεί και στα Επτάνησα. Σε κάθε περίπτωση, η όποια ρύθμιση ισχύσει τελικά για τα νησιά του Αιγαίου να έχει εφαρμογή και στα Ιόνια νησιά και σε όλη την νησιωτική Ελλάδα».

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μέλη του υπουργικού συμβούλιο και στους βουλευτές Ιονίων Νήσων, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θέοδωρος Γαλιατσάτος, επιθυμώντας με την επιστολή αυτή «να εκφράσουμε την άποψή μας και την αγωνία μας, ως άποψη και αγωνία του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας για το μέγα θέμα της καθιέρωσης νέων συντελεστών ΦΠΑ».

Ο κ. Γαλιατσάτος ζητά να «αποκατασταθεί η αδικία προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου και να εφαρμοσθεί η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και από το άρθρο 174 της συνθήκης για την λειτουργία της ΕΕ», όπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Η Ένωση αποσκοπεί, ιδιαίτερα, στη μείωση των διαφορών μεταξύ των επιπέδων ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών… όπως οι υπερβόρειες περιοχές που είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες και οι νησιωτικές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές».

Ακολούθως ο κ. Γαλιατσάτος τονίζει στην επιστολή του ότι «η μείωση των συντελεστών στα νησιά του Ιονίου θα επιφέρει τη μείωση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα και θα οδηγήσει στην αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος κυρίως μέσα από την αύξηση του τουρισμού».

Ακόμα αναφέρει ότι «το όφελος από την αύξηση των τουριστικών εσόδων είναι πολλαπλασιατικό για την οικονομία, καθώς σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, κάθε 1.000 ευρώ τουριστικού συναλλάγματος οδηγούν σε αύξηση 2.200 ευρώ το ΑΕΠ».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζητά να «διατηρηθεί το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο και να επεκταθεί και στα Επτάνησα. Σε κάθε περίπτωση, η όποια ρύθμιση ισχύσει τελικά για τα νησιά του Αιγαίου να έχει εφαρμογή και στα Ιόνια νησιά και σε όλη την νησιωτική Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024