Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κρησφύγετα των «ληστών του Διστόμου»

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κρησφύγετα των «ληστών του Διστόμου»

Στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα δύο σπίτια στη Μαγνησία όπου συνελήφθησαν και κατοικούσαν οι καταζητούμενοι για ληστείες Σπ.Χριστοδούλου και Γρ.Τσιρώνης, προχώρησε η Αστυνομία.

Στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα δύο σπίτια στη Μαγνησία όπου συνελήφθησαν και κατοικούσαν οι καταζητούμενοι για ληστείες Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, προχώρησε η :στυνομία.

Κατά τις Αρχές, οι κατηγορούμενοι, που ήδη έχουν προφυλακισθεί, συνεργάζονταν τόσο με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, όσο και με τον Νίκο Μαζιώτη.

Μεταξύ άλλων, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες από τις πλαστές ταυτότητες που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες και συνεργοί τους, φωτογραφίες με όπλα, σφαίρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και αυτοκίνητα που διέθεταν και κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες.

Όμως, η αστυνομία προχώρησε και στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τις κάμερες τραπεζών, τις οποίες οι συλληφθέντες με τους συνεργούς τους φέρονται να είχαν ληστέψει. Εντύπωση μάλιστα, προκαλεί στις εικόνες από διαφορετικές ληστείες η παρουσία ενός καλοντυμένου μεσήλικα.

Όπως διαπιστώνεται όμως, πρόκειται για ληστή που χρησιμοποιούσε για τη μεταμφίεσή του λαστιχένια μάσκα που εκτός από όλο το κεφάλι κάλυπτε και το λαιμό.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία ή με τα στοιχεία που αναγράφονται στα παραπάνω καταφανώς πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας ή/και με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σημειώνεται από την Αστυνομία ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024