Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε κινηματογραφικές ταινίες για το 11o Athens Pride

Πέντε κινηματογραφικές ταινίες για το 11o Athens Pride

Mε αφορμή το φετινό Athens Pride, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και έχει σύνθημα «Πάρε Θέση», θυμόμαστε πέντε κινηματογραφικές ταινίες που απεικονίζουν την ομοφυλόφιλη, αμφισεξουαλική και τρανσέξουαλ ζωή. Brokeback Mountain (2005) του Ανγκ Λι H ιστορία της απαγορευμένης και κρυφής σχέσης δυο cowboys και η ζωή τους με το πέρασμα των χρόνων, […]

Mε αφορμή το φετινό Athens Pride, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και έχει σύνθημα «Πάρε Θέση», θυμόμαστε πέντε κινηματογραφικές ταινίες που απεικονίζουν την ομοφυλόφιλη, αμφισεξουαλική και τρανσέξουαλ ζωή.



Brokeback Mountain (2005) του Ανγκ Λι

H ιστορία της απαγορευμένης και κρυφής σχέσης δυο cowboys και η ζωή τους με το πέρασμα των χρόνων, κέρδισε τρία Όσκαρ και πολλά βραβεία σε ολόκληρο τον κόσμο.


Pride (2015) του Μάθιου Γουόρκας
Μια ομάδα Λονδρέζων gay και λεσβιών ακτιβιστών που γύρισε ολόκληρο τον κόσμο εκτός από την Αμερική. Το «Pride», έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, όπου κέρδισε το Queer Palm ενώ είναι υποψήφιο για BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.


The Rocky Horror Picture Show (1975) του Τζιμ Σάρμαν
Ένα από τα πιο θρυλικά μιούζικαλ και μια από τις πιο cult ταινίες όλων εποχών με τρελές ερμηνείες και απερίγραπτες καταστάσεις, κοστούμια και μεταμφιέσεις. Ακόμα και σήμερα διοργανώνονται happenings-αναφορές στην ταινία.


Milk (2008) του Γκας Βαν Σαντ
βασισμένη στη ζωή του Αμερικανού πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια. Το «Milk» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 26 Νοεμβρίου 2008, κερδίζοντας δύο Όσκαρ στις κατηγορίες του Α’ Ανδρικού για τον Σον Πεν και Πρωτότυπου Σεναρίου.


The Kids are Alright (2010) της Λίζα Τσολοτένκο
Η Τζουλς και η Νικ είναι ένα παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που ζει στην Καλιφόρνια. Κάθε μία έχει γεννήσει από ένα παιδί με τον ίδιο ανώνυμο δωρητή σπέρματος. Η Νικ είναι γυναικολόγος και είναι το κύριο στήριγμα της οικογένειας και έχει το ρόλο του αυστηρού γονέα, ενώ η Τζουλς είναι πιο χαλαρή, νοικοκυρά και βρίσκεται στο ξεκίνημα της επιχείρησής της να φτιάχνει κήπους. Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία/Μιούζικαλ και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Ανέτ Μπένινγκ και ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας.

Αthens Pride 2015
Με το σύνθημα «Πάρε Θέση», το Athens Pride 2015 παίρνει θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Με την καθιερωμένη γιορτή, που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων και τη μεγάλη παρέλαση ως πολιτική πράξη, το Athens Pride θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το πρόγραμμα του φετινού Athens Pride έχει ως εξής:

12.00-17.00
Πρωινές Δράσεις
Face and Body Painting με τα χρώματα της υπερηφάνειας
«ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» με το δικό σου πλακάτ

13.00-17.00
DJ sets

17.00
Χαιρετισμοί

18.00
Zumba Party

18.30
Επίσημη Έναρξη της παρέλασης

19.00
Παρέλαση

21.00-00.00
Athens Pride Live Show & Party

Λίγα λόγια για το Athens Pride
Τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) ξεκίνησαν μετά από αστυνομική επίθεση στο μπαρ «Στόουνγουολ» της Νέας Υόρκης το 1969. Τότε, για πρώτη φορά, γκέι, λεσβίες και τρανς άτομα αντεπιτέθηκαν και διεκδίκησαν με σθένος την ύπαρξή τους. Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή της LGBT κοινότητας και διαδήλωση για την ισότητα και τον σεβασμό κάθε ερωτικής συμπεριφοράς και έκφρασης/ταυτότητας φύλου.

Από την 1η ιστορική παρέλαση του 2005, το Athens Pride μάχεται για την ισονομία και το δικαίωμα όλων των LGBT ατόμων στην προσωπική έκφραση.

entertainment.in.gr

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024