Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αudi A4 2016: Πρώιμη αποκάλυψη

Αudi A4 2016: Πρώιμη αποκάλυψη

To A4 κυκλοφορεί «απροκάλυπτα» ως δοκιμαστικό πρωτότυπο μην αφήνοντας, πλέον τίποτα στη «φαντασία» σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη σχεδίαση του για την επίσημη αποκάλυψή του

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μεσαίου sedan της γερμανικής φίρμας με την κωδική ονομασία «Β9» προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της στο φακό χωρίς ίχνος καμουφλάζ, λίγο πριν και την επίσημη αποκάλυψη του που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι με την προοπτική να πραγματοποιήσει το εκθεσιακό του ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γερμανικό sedan ακολουθεί μια εξελικτικής λογικής σχεδίαση σε σχέση με τη σημερινή εκδοχή του, υιοθετώντας όμως μια δυναμικότερη αισθητική με τη συνδρομή περισσότερων πτυχώσεων και αιχμών στο αμάξωμα.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει το πιο «δυναμικό» τόξο της οροφής αλλά και μια αύξηση στο μήκος των πίσω θυρών που με τη σειρά της δείχνει προς την κατεύθυνση του μήκους του μεταξονίου προς όφελος της ευρυχωρίας. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζει η διαφορετική θέση και σχεδίαση των εξωτερικών καθρεφτών.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα αιχμηρής σχεδίασης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στο σύνολό τους, ενώ το τρίτο φως πέδησης έχει μετακινηθεί στην κορυφή της θύρας του χώρου αποσκευών.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Α4 αναμένεται να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος σε μήκος και σε πλάτος από τη σημερινή εκδοχή του προκειμένου να πάρει και τις απαραίτητες αποστάσεις από το Α3 Sedan.

Πέρα από τη σχεδίαση, όπως είναι γνωστό το νέο Α4 θα παρουσιαστεί αρχικά ως Sedan με τις Avant και Allroad εκδόσεις να ακολουθούν ενώ για πρώτη φορά στις επιλογές του θα συμπεριληφθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Αξιοποιώντας την ίδια πλατφόρμα με το ήδη γνωστό Q7 το νέο Α4 αναμένεται να περιορίσει το βάρος του έως κατά 100 κιλά χάρη στις εξασφαλίσεις της νέας του αρχιτεκτονικής η οποία επιτρέπει το συνδυασμό υψηλής αντοχής χάλυβα με αλουμίνιο και συνθετικά υλικά.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση στην ιστορία του μεσαίου sedan, αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια της αντίστοιχης του Q7, ενώ τις επιλογές εναλλακτικών συνόλων του Α4 θα συμπληρώσουν εκδόσεις φυσικού αερίου και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα εξοπλίσουν σύνολα από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου και θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο διεθνή Τύπο οι επιλογές βενζίνης θα ξεκινούν με TFSI 1,4 λίτρων απόδοσης 125 ίππων και θα φτάνουν έως τους 372 ίππους ενός TFSI 3,0 λίτρων. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός νέου δίλιτρου TFSI με απόδοση 190 ίππων τον οποίο η Audi έχει ήδη ανακοινώσει επισήμως συστήνοντάς τον, ως «τον αποδοτικότερο δίλιτρο βενζινοκινητήρα της κατηγορίας του».

Εφαλτήριο για την diesel γκάμα θα αποτελέσει ένας TDI 1,6 λίτρων με 120 ίππους ενώ την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εφοδιάζει ένας TDI 3,0 λίτρων με απόδοση 260 ίππους.

Η plug-in υβριδική έκδοση e-tron αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Q7 συνδυάζοντας ένα δίλιτρο TDI 190 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με απόδοση 136 ίππων.

Οι εκδόσεις κινητήρα θα είναι διαθέσιμες με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το νέο Α4 θα είναι και πάλι κατά προτεραιότητα εμπροσθοκίνητο με την τετρακίνηση να εξακολουθεί να αποτελεί προαιρετικό στοιχείο. Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η πολλαπλών συνδέσμων εμπρός ανάρτηση με πέντε συνδέσμους ανά τροχό, ενώ στους πίσω τροχούς θα αξιοποιηθεί η ενεργή, ανεξάρτητη τραπεζοειδής ανάρτηση της Audi.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Α4 θα σημάνει την αναγέννηση του RS4 Sedan καθώς η “hot” έκδοση στο γνωστό Α4 διατίθεται αποκλειστικά ως Avant.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024