Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαλλος ο Κάμερον με Μπλάτερ, η Μέρκελ αρκέστηκε στη διαφάνεια

Εξαλλος ο Κάμερον με Μπλάτερ, η Μέρκελ αρκέστηκε στη διαφάνεια

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που συγκλονίζουν τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι «αδιανόητο» να υπάρχουν «κατηγορίες για διαφθορά σ' αυτό το επίπεδο και σ' αυτή την κλίμακα μέσα σ' αυτή την οργάνωση και να ισχυρίζεται κανείς πως το πρόσωπο που ηγείται αυτή τη στιγμή είναι το κατάλληλο για να την κάνει να προχωρήσει».

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που συγκλονίζουν τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι «αδιανόητο» να υπάρχουν «κατηγορίες για διαφθορά σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτή την κλίμακα μέσα σ’ αυτή την οργάνωση και να ισχυρίζεται κανείς πως το πρόσωπο που ηγείται αυτή τη στιγμή είναι το κατάλληλο για να την κάνει να προχωρήσει».

«Κατά την άποψή μου, θα πρέπει να φύγει», δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τον Μπλάτερ, ο οποίος ενδέχεται να εκλεγεί απόψε για μια πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της FIFA, αλλά δήλωσε: «Για εμένα είναι σημαντικό να υπάρξει ένα τέλος στη διαφθορά, να υπάρξει και πάλι διαφάνεια».

«Η βρώμικη πλευρά του ποδοσφαίρου, όπως το έθεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, είναι ανάγκη να καθαρίσει», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Μποϊκοτάζ της FIFA πρότεινε η αγγλική ομοσπονδία

Μόνο τυχαίες λοιπόν δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Γκρεγκ Ντάικ, ο οποίος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα γεγονότα που έχουν συμβεί σχετικά με τη FIFA και τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της και είναι έτοιμος να πάρει τα μέτρα του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Sky Sports», επεσήμανε πως στην περίπτωση που έρθει η επανεκλογή του Μπλάτερ για τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θα ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων με τις χώρες της UEFA, προτείνοντας το μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία!

«Δεν θα υπήρχε λόγος να αποχωρήσει η Αγγλία, εάν όλοι οι άλλοι παρέμεναν. Δεν θα είχε κάποια επίδραση. Απλά θα το ξέχναγαν. Αλλά εάν μπορούσε να αποχωρήσει η UEFA, τότε ίσως να είχε έναν αντίκτυπο. Εάν ο Μπλάτερ επανεκλεγεί, τότε θα πρέπει να συζητηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024