Νέος σεισμός 4,2 βαθμών μεταξύ Κάσου και Κρήτης
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 03:03 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιοχές του Παλαικάστρου και της Ζάκρου Σητείας, καθώς και στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Λασιθίου.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 03:03 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιοχές του Παλαικάστρου και της Ζάκρου Σητείας, καθώς και στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Λασιθίου.
Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 438 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 49 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 41 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.
Και το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 βαθμών με διαφορά τριών λεπτών στις 15:56 και 15:59 αντίστοιχα στον υποθαλάσσιο χώρο και πάλι μεταξύ Κάσου και Κρήτης, ενώ ακολούθησαν το βράδυ άλλες πέντε δονήσεις από 2,6 έως 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy

