Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στο Αμβούργο και στην Καρλσρούη, που θα κρίνει εάν η ομάδα του γερμανικού Βορρά θα παραμείνει στη Bundesliga ή, θα προβιβαστεί σε αυτή η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση της Τσβαϊτελίγκα.

Ο Χένιγκς στο 4΄ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 73΄ ο Ιμπίσεβιτς «έσωσε την παρτίδα» για το συγκρότημα του λιμανιού, που όπως και πέρυσι θα επιδιώξει να μείνει στην κατηγορία μέσω των μπαράζ παραμονής/ανόδου.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην έδρα της Καλρσρούη. Αξίζει να επισημανθεί ότι στα παιχνίδια αυτά ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που και η δεύτερη αναμέτρηση τελειώσει με το ίδιο σκορ θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί οι ομάδες θα οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Για την Καρλσρούη ήταν η πρώτη ισοπαλία στην έδρα του Αμβούργου μετά από τέσσερις εντός έδρας νίκες των γηπεδούχων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ