Τηλεδιάσκεψη μίας ώρας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όπως μετέδωσε το Mega.

Αργότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των της τηλεδιάσκεψης Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group που συνεδρίασε την Πέμπτη απεύθυνε «τελεσίγραφο» για συμφωνία μέχρι την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, διαφορετικά «η Ελλάδα χάνει το τρέχον πρόγραμμα».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είχε δηλώσει στον Guardian ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία.

Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν» δήλωσε στην εφημερίδα από τις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group. 

«Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να παρέμβουν και προσωπικά ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό λύση.

  • Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Χρειάζεται συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ