Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ξεκίνησε το «Tomorrowland»;

Πώς ξεκίνησε το «Tomorrowland»;

H φανταστική ιστορία της Ντίσνεϋ, «Tomorrowland», που από αύριο Πέμπτη κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ ο οποίος ταξιδεύει με μια έφηβη σε μια περίεργη ουτοπία, συγκέντρωσε στο αμερικανικό box office το ποσό των 40,7 εκατομμυρίων δολαρίων τις τέσσερις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας. Σε σκηνοθεσία του Μπραντ Μπερντ, ο οποίος είναι γνωστός και […]

H φανταστική ιστορία της Ντίσνεϋ, «Tomorrowland», που από αύριο Πέμπτη κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ ο οποίος ταξιδεύει με μια έφηβη σε μια περίεργη ουτοπία, συγκέντρωσε στο αμερικανικό box office το ποσό των 40,7 εκατομμυρίων δολαρίων τις τέσσερις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας.

Σε σκηνοθεσία του Μπραντ Μπερντ, ο οποίος είναι γνωστός και από την ταινία «Οι Απίθανοι», η παραγωγή του «Tomorrowland» κοστολογείται στα 180 εκατομμύρια, με τις εισπράξεις της ταινίας να ανέρχονται στα 67 , περίπου, εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Ξένα μέσα, όμως, όπως ο Guardian και το Hollywood Reporter κάνουν λόγο για ένα αδύναμο ντεμπούτο που έρχεται να προστεθεί «άτσαλα» στην καριέρα του Κλούνεϊ μετά το «Μνημείων Άντρες» το 2013.



Η επίδοση αυτή του «Tomorrowland», κατά τον Guardian, χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου για το Χόλιγουντ , όπου φαίνεται να υπάρχει «αδυναμία παραγωγής πρωτότυπων ιστοριών». Οι 10 ταινίες που «βλέπουν» την κορυφή στο αμερικανικό box office το 2015 είναι κατά γενική ομολογία sequel ή βασίζονται σε βιβλία κόμικ ή σε παραμύθια.

Το κωμικό sequel «Pitch Perfect 2» με 30, 3 εκατομμύρια δολάρια στη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας του , επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που το ήθελαν πρώτο το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά συγκεντρώνει 117, 8 εκατομμύρια δολάρια. Η διασκευή της ταινίας «Το πνεύμα του κακού» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια που ανακαλύπτει ότι μοιράζεται το ίδιο σπίτι με ένα κακό φάντασμα, ξεκίνησε δυναμικά με το αξιοπρεπές ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» συνεχίζει δυναμικά βάζοντας άλλα 23,8 εκατομμύρια στον «κουμπαρά» των 87,3 εκατομμυρίων. «Βασιλιάς» όλων, όμως, η ταινία «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» προσθέτει στο «λογαριασμό» των 404 εκατομμυρίων άλλα 20, 8 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το «Tommorowland» βλέπει το μέλλον ως παρατηρητής της δεκαετίας του 1960, με τα ιπτάμενα τρένα, τα εμπορικά κέντρα που μοιάζουν με κωδωνοστάσια και με χαρούμενους ανθρώπους από όλο τον κόσμο ντυμένους με πολύχρωμα ρούχα.

Στην πραγματικότητα το Tomorrowland είναι ένα από τα θεματικά πάρκα της Disney, και φλερτάρει με ένα αισιόδοξο σενάριο του μέλλοντος όπως και η ομώνυμη ταινία.

Η ταινία «έρχεται» στα 60α γενέθλια του πάρκου της Disney στην Καλιφόρνια. Ο Ντίσνεϊ έχει ανοίξει ένα ευρύ πεδίο αντιπαραθέσεων και αμφιλεγόμενων σχολίων.

Η σεξιστική «απόχρωση» των ηρώων του έχει τεθεί αρκετές φορές στο «τραπέζι». Τα πυρά της είχε, κατά το παρελθόν, εξαπολύσει η Μέριλ Στριπ μίλώντας για σεξισμό, ενώ πριν από δύο, περίπου, χρόνια οι καλλιτέχνες του Διαδικτύου, Dillon Boy , Andreas Englund, και aleXsandro Palombo, ξεσπάθωσαν μετασχηματίζουν τους ήρωες σε πορνοστάρ και σε άτομα με αναπηρία.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024