
Βάσει των εισπραχθέντων ποσών θα φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας
Προς επίλυση βαίνει το ζήτημα της φορολόγησης των ποσών που έχουν καταβληθεί στους παρόχους υγείας, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Προς επίλυση βαίνει το ζήτημα της φορολόγησης των ποσών που έχουν καταβληθεί στους παρόχους υγείας, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να διορθωθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και να σταλούν στους παρόχους υγείας νέες, με τα χρηματικά ποσά τα οποία έχουν στην πραγματικότητα αποδοθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, δεν έχει υπολογιστεί το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ των διαγνωστικών εξετάσεων στον προϋπολογισμό των 328 εκατομμυρίων ευρώ του 2014. Επίσης, δεν έχει υπολογιστεί το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, καθώς και τα clawback και rebate σύμφωνα με το ατομικό όριο κάθε παρόχου.
Η κ. Σαββαΐδου εξέφρασε την πρόθεσή της να τακτοποιήσει το ζήτημα προς την κατεύθυνση της φορολόγησης των πραγματικών χρηματικών ποσών που έχουν αποδοθεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις ορίστηκε συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΠΥΥ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- «Ραφαήλ ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα Public: Η καλύτερη στιγμή για βουτιά στις έξυπνες αγορές
- Στάρμερ: Αποχωρώ με το χαμόγελο και υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε – Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ
- ΕΛΑΣ: 5 +1 εμβληματικές παρεμβάσεις στην Παιδεία, για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
- LIVE: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εργαλειοποιεί τους θεσμούς για να επεκτείνει την εξουσία του
- Δένδιας για επέτειο τουρκικής εισβολής: Το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης κατοχής
- Ολυμπιακός: Τα δύο ζευγάρια που θα προκύψει ο αντίπαλός του αν προκριθεί στα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442