
Τι ζήτησαν οι συνταξιούχοι από τον υπουργό Yγείας Π.Κουρουμπλή
Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η συμμετοχή στα φάρμακα αλλά και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ήταν τα θέματα που έθεσαν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η συμμετοχή στα φάρμακα αλλά και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ήταν τα θέματα που έθεσαν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Η συνάντηση με τους Συλλόγους Συνταξιούχων έγινε στο υπουργείο Υγείας και η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν, ξεκινώντας από τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με τις λίστες αναμονής των ραντεβού, για το οποίο ο Π.Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως μέσω των στοχευμένων προσλήψεων αλλά και του συντονισμού των ηλεκτρονικών συστημάτων και διαμέσου της ΗΔΙΚΑ η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι συνταξιούχοι πρότειναν στον υπουργό Υγείας μείωση του 25% της συμμετοχής τους στο φάρμακο όπως και την ανάγκη αποσαφήνισης των κριτηρίων αλλά και των παθήσεων που βάσει ιατρικής γνωμάτευσης χρήζουν λουτροθεραπείας.
Ακόμη ζήτησαν από τον υπουργό να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου φορέα.
Ο Π.Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα θα ληφθούν άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και της επίλυσης των όποιων αρρυθμιών υπάρχουν .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442