Αύξηση 13,7% στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στο τετράμηνο
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) η ανοδική τάση στο σύνολο της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο τετράμηνο άγγιξε το 13,7% σε σχέση με αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδήσεις και τα σενάρια του τελευταίου δεκαημέρου για μείωση του ΦΠΑ στα ΙΧ από το 23% έως και το 15% φρέναραν προσωρινά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Περισσότερες από 18 εταιρείες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις τους κατά την διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2015.
Η λίστα με τις εταιρείες που έχουν θετικό πρόσημο στις πωλήσεις τους το πρώτο τετράμηνο: Peugeot 485,3%, smart 225%, Lexus 184,6%, Land Rover 137,5%, Porsche 150%, Kia 73%, Mini 63,7%, Audi 34,1%, Renault 27,1%, VW 22,5%, Volvo 18,6%, Mercedes 17,1%, Nissan 13,4%, Toyota 12,9%, Citroen 12,8%, BMW 10,7%, Suzuki 10,1%, Ford 5,6%, κ.α.
Αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις σημείωσαν οι μάρκες: Subaru 73,7%, Lancia 73,6%, Alfa Romeo 46,3%, Chevrolet 46,1%, Abarth 30,8%, Fiat 30,2%, Skoda 16,5%, Honda 16,2%, Dacia 14,6%, Seat 12,3%, Hyundai 3,5%, Mitsubishi 2,8%, Opel 2,3% κ.α.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) η ανοδική τάση στο σύνολο της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο τετράμηνο άγγιξε το 13,7% σε σχέση με αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Συνολικά πουλήθηκαν 25.072 καινούργια αυτοκίνητα ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν πάρει πινακίδες κυκλοφορίας 22.046 αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδήσεις και τα σενάρια του τελευταίου δεκαημέρου για μείωση του ΦΠΑ στα ΙΧ από το 23% έως και το 15% φρέναραν προσωρινά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αποσαφηνίζουν πως η συνολική φορολόγηση των ΙΧ, ακόμη και αν αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι περίπου η ίδια με τη σημερινή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυναίκα ανακάλυψε 35 αυθεντικά χαρακτικά του Ρέμπραντ σε παλιό οικογενειακό συρτάρι
- Αλήθεια: Γιατί δεν την λέμε πάντα, ιδιαίτερα στους δικούς μας ανθρώπους;
- Φόβους για πανδημία από γρίπη των ζώων εκφράζει ο ΠΟΥ
- Γιατί δεν ήρθε ακόμη το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου
- Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί – «Ακροβατισμοί» Μερτς μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και πολιτικής φθοράς στη Γερμανία
- Βρετανία: Μια υδραυλικός κατόρθωσε να ανατρέψει τα εκλογικά σχέδια του Κιρ Στάρμερ





