
Συνεργασία με την ΕΕ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ζητεί το Ποτάμι
Τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά ευρωπαϊκοί πόροι, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να τονωθεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη και της Επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.
Τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά ευρωπαϊκοί πόροι, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να τονωθεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη και της Επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.
Μετά την συνάντηση το στέλεχος του Ποταμιού Ζωή Αποστολοπούλου δήλωσε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι που μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα, αλλα «το ζητούμενο είναι -και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- αυτοί οι πόροι να διατεθούν για την πραγματική δημιουργία θέσεων εργασίας. Δηλαδή, να φτάσουν στην αγορά εργασίας, σε στοχευμένες επενδύσεις και πράγματι να αξιοποιηθούν. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό νομίζω είναι το σύνθημα από εδώ και πέρα. Ένα καινούργιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα εργαστούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει».
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την ενημέρωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων,
«Όταν με το καλό επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τη Ρίγα της Λετονίας, νομίζω θα είναι πολύ καλό και εμείς το θεωρούμε πολύ απαραίτητο, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το πως εξελίσσονται τα πράγματα»”, είπε και συμπλήρωσε ότι ένα 50%-60% του κόσμου που δεν ανήκει στο σχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πρέπει να μάθει επιτέλους πως εξελίσσονται τα πράγματα για τη χώρα στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο μηδέν και δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Ποταμιού, η Οντίν Λιναρδάτου, διευθύντρια διεθνών σχέσεων και ο Γιώργος Σκέμπερης, διπλωματικός σύμβουλος του Ποταμιού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Erminio: Προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα – Πότε αναμένονται ισχυρότερες βροχοπτώσεις, σε συναγερμό 7 περιοχές
- ΕΣΗΕΑ: Οποιαδήποτε σκέψη για εξοβελισμό των δημοσιογράφων από τη δίκη των Τεμπών είναι παρεμπόδιση του έργου τους
- Η απροσδόκητη εκπομπή του Ντέιβιντ Ατένμπορο στα 99 του – Ενδέχεται να εξοργίσει τους λάτρεις των γατών
- Ο Ντε Τσέρμπι αναλαμβάνει την Τότεναμ (pics)
- Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece by Tour de France presented by Skoda έρχεται στη Σπάρτη με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Γιατί τα ηφαίστεια ξεσπούν με κεραυνούς; Λύση σε μυστήριο του στατικού ηλεκτρισμού
