Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή Ομάδα Εργασίας με ΕΕ για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Κοινή Ομάδα Εργασίας με ΕΕ για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Στην ορθή και πλήρη αξιοποίηση των εναπομείναντων κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και των 20,6 δισ. ευρώ των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα συμβάλει Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Αρχών. Η δημιουργία της Ομάδας αποσασίστηκε με αφορμή την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κ.Κρέτσου.

Στην ορθή και πλήρη αξιοποίηση των εναπομείναντων κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και των 20,6 δισ. ευρώ των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα συμβάλει Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Αρχών.

Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου, αποφασίστηκε σήμερα, Τετάρτη, στην Αθήνα η δημιουργία της κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων και να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διοικητική της ικανότητα.

«Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη» σημείωσε η Επίτροπος και πρόσθεσε:

«Τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Κονδύλια είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των Ελλήνων πολιτών και συμβάλουν στην μελλοντική ευημερία της χώρας. Θα δουλέψουμε μαζί με την Ελλάδα, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κοινοτικά κονδύλια, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τόνισε: «Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση από την τρέχουσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν απώλειες πόρων την τρέχουσα περίοδο».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η χώρα διαθέτει σημαντικό ποσό από τα Διαρθρωτικά Ταμεία στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος, συμφωνήθηκε τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν ώστε να εξευρεθούν λύσεις κατά περίπτωση, οι οποίες θα κατευθύνουν τις επενδύσεις με γρήγορο και στρατηγικό τρόπο εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαίες.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Κοινή Ομάδα Εργασίας, εξηγεί το υπουργείο, θα αναλύσει τους παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν στην καθυστέρηση της αξιοποίησης των κονδυλίων και θα συνεργαστεί με την Ελλάδα προκειμένου να βρει λύσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που δεν έχουν διατεθεί ακόμη.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι η τεχνική υποστήριξη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση επενδύσεων με πιο αποτελεσματικό και στοχευμένο τρόπο.

Η κοινή ομάδα εργασίας θα βοηθήσει επίσης με τεχνογνωσία ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει σωστά τα 20,6 δισ. ευρώ Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024