«Κρύο ντους» για τον Πάνο Καμμένο από το αμερικανικό Πεντάγωνο
Παρά τις τυμπανοκρουσίες περί των προτάσεών του στους Αμερικανούς για την κατασκευή ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι δέχθηκε«κρύο ντους» πριν από την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αντίθετα, ο κ. Καμμένος εκλήθη και θα συναντηθεί την Παρασκευή 22 Μαϊου στο Στέητ Ντιπάρτμεντ με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ, η οποία δεν αποκλείεται να του… τραβήξει το αυτί για το φλερτ του με τη Μόσχα, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει σοβαρή ενόχληση τόσο σε αμερικανικούς όσο και σε ΝΑΤΟϊκούς κύκλους.
Παρ’ όλα αυτά, ο έλληνας υπουργός αποφάσισε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και απέρριψε εισηγήσεις να μετατεθεί η επίσκεψή του για αργότερα ώστε να μπορέσει να συναντήσει τον κ. Κάρτερ. Έτσι, με εξαίρεση τη συνάντηση με την κυρία Νούλαντ, ο κ. Καμμένος θα αρκεστεί σε συνομιλίες με γερουσιαστές στο Κογκρέσο και στην παρουσία του σε δύο think tanks, στο Atlantic Council και στο Hudson Institute.
Αγγελος Αθανασόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική