Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντνίπρο - Σεβίλη ο τελικός του Europa League

Ντνίπρο – Σεβίλη ο τελικός του Europa League

Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στα κύπελλα Ευρώπης καταγράφηκε στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, όπου η Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ νίκησε 1-0 τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.Με περίπατο και στο «Αρτέμιο Φράνκι», η Σεβίλη προκρίθηκε στον τελικό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη Βαρσοβία (27/5).

Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στα κύπελλα Ευρώπης καταγράφηκε στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, όπου η Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ νίκησε 1-0 τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Στον πρώτο ημιτελικό στο «Σαν Πάολο», οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες κι έτσι οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση για τον τελικό της 27ης Μαϊου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλη στη Βαρσοβία.

Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Σελέζνιοφ στο 58΄ με κεφαλιά κι ένω στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντένις Μπόικο που κράτησε το «μηδέν», για την ομάδα η οποία στη φάση των «32» είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

Αναμφβισβήτητα τεράστια έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ντνίπρο δεν είχε φτάσει ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορία της πιο μακριά από την προημιτελική φάση. Σήμερα, όμως, έγινε η δεύτερη ουκρανική ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε τελικό, μετά τη Σαχτάρ Ντόνετσκ η οποία είχε κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ το 2009.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεντέτσκι, Λέο Μάτος, Κανκάβα, Σελέζνιοφ, Ματέους, Μπόικο – Γκαμπιαντίνι, Γκούλαμ, Καγεχόν

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς (67΄ Ματέους), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Σέλεζνιοφ (75΄ Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα (86΄ Μπρούνο Γκάμα)

ΝΑΠΟΛΙ (Ράφα Μπενίτες): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεθ (79΄ Ενρίκε), Ινλέρ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν, Γκαμπιαντίνι (55΄ Χάμσικ), Ινσίνιε (61΄ Μέρτενς)


Εύκολα η Σεβίλη…

Με περίπατο και στο «Αρτέμιο Φράνκι», η Σεβίλη προκρίθηκε στον τελικό.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη Βαρσοβία (27/5).

Οι Μπάκα (22΄), Καρίσο (27΄) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων που έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικούς (2006, 2007, 2014).

Αν τα καταφέρουν και στη Βαρσοβία, θα γίνουν οι πολυνίκες στην Ιστορία του θεσμού (συμπεριλαμβανομένου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ) με τέσσερις κατακτήσεις, ξεπερνώντας τη Λίβερπουλ, τη Γιουβέντους και την Ιντερ.

Οι «Βιόλα» με την ψυχολογία στο ναδίρ, δεν κατάφεραν ούτε να πετύχουν το γκολ της τιμής, όταν στο 67΄ ο Ίλιτσιτς αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Πιζάρο από τον Κριχόβιακ.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σάβιτς, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο – Μπανέγκα

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Αλόνσο, Σάβιτς, Μπασάντα (46΄ Πασκουάλ), Ροντρίγκες, Πιζάρο, Ματίας Φερνάντες (67΄ Μπάντελι), Μπόρχα Βαλέρο (85΄ Λατσάρι), Χοακίν, Σαλάχ, ‘Ιλιτσιτς

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κόκε, Κριχόβιακ, Μπανέγκα (55΄ Ιμπόρα), Βιτόλο (74΄ Ρέγες), Βιντάλ, Εμπιά, Μπάκα (70΄ Γκαμεϊρό)

Στους αγώνες-ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκλ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Φιορεντίνα (Ιταλία) – Σεβίλη (Ισπανία) 0-2 (0-3)
Ντνίπρο (Ουκρανία) – Νάπολι (Ιταλία) 1-0 (1-1)

* Ο τελικός θα γίνει στις 27 Μαϊου στη Βαρσοβία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024