Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf GTE Sport Concept: Ανθρακονήματα και 400 -υβριδικοί- ίπποι

VW Golf GTE Sport Concept: Ανθρακονήματα και 400 -υβριδικοί- ίπποι

Μια πρωτότυπη εκδοχή του μικρομεσαίου της μοντέλου βασισμένη στο Golf GTE παρουσιάζει η γερμανική φίρμα στο Worthersee, προσθέτοντας γενναιόδωρες δόσεις ανθρακονημάτων και τεχνολογία από το μέλλον.


Η γερμανική φίρμα επεφύλαξε και μια πανίσχυρη plug-in υβριδική εκδοχή του Golf για την «γιορτή των GTI» όπως έχει παγιωθεί να ονομάζεται το φεστιβάλ του Worthersee που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αυστρία.

Το VW Golf GTE Sport concept, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο μοντέλο μπορεί να βασίζεται στη γνωστή plug-in υβριδική έκδοση παραγωγής του μικρομεσαίου μοντέλου, αλλά μάλλον έχει λίγη σχέση μαζί του δίνοντας μια διαφορετική ενδιαφέρουσα «τροπή» στο μέλλον αντίστοιχων προτάσεων.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, το αμάξωμα του πρωτότυπου αποτελεί μια -παραπάνω από- αισθητά ανασχεδιασμένη εκδοχή του γνωστού Golf GTE, κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και διαθέτει φτερωτές πόρτες προς όφελος μια –πολύ- δυναμικότερης εμφάνισης.

Το ανθρακονημάτινο μοτίβο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου ο οδηγός και ο συνοδηγός φιλοξενούνται σε bucket καθίσματα με ζώνες πέντε σημείων στήριξης και σε… σχεδόν ξεχωριστά «διαμερίσματα» περιχαρακωμένα από ενισχυμένο από ανθρακονήματα πλαστικό και δέρμα.

Από συνθετικά υλικά αποτελείται και η κολώνα του τιμονιού ενώ οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται χειροκίνητα μέσω των paddles. Οι παραδοσιακές ενδείξεις ενός αυτοκινήτου εμφανίζονται σε καθόλου παραδοσιακές αλλεπάλληλες διαφανείς οθόνες που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στην καρδιά του VW Golf GTE Sport concept βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύνολο με επίκεντρο μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1,6 λίτρου TSI που εφοδιάζει το Polo R WRC και η οποία στην προκειμένη περίπτωση, αποδίδει 299 ίππους και 400 Nm ροπής.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τοποθετείται στο μπροστινό τμήμα και συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα τοποθετημένο στο τούνελ μετάδοσης του εξατάχυτου DCT κιβωτίου με ισχύ 115 ίππων και 330 Νm ροπής και ένα στον πίσω άξονα με επίσης 115 ίππους αλλά με 270 Nm ροπής, τα οποία λειτουργούν εκ περιτροπής

Το αποτέλεσμα της παραπάνω συνύπαρξης είναι ονομαστική συνδυαστική ισχύς 400 ίππων και η δυνατότητα επιτάχυνσης του Golf GTE Sport concept από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 280 χλμ./ώρα.

Παρά τις καταιγιστικές επιδόσεις του Golf GTE Sport concept, η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν υπερβαίνει τα 2,0 λίτρα/100 χλμ./ώρα ενώ έχει και τη δυνατότητα ηλεκτρικής αυτονομίας για 500 χλμ. χάρη στην παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024