Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mε 7,3 βαθμούς ξαναχτύπησε στο Νεπάλ ο Εγκέλαδος, δεκάδες νεκροί

Mε 7,3 βαθμούς ξαναχτύπησε στο Νεπάλ ο Εγκέλαδος, δεκάδες νεκροί

Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από την πολύνεκρη καταστροφή των προηγούμενων εβδομάδων. Τουλάχιστον 42 νεκροί και πάνω από 1.100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονική Ινδία. Ο νέος σεισμός, με επίκεντρο σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κίνα είχε εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα και έιγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Έκλεισε το αεροδρόμιο του Κατμαντού. Φωτορεπορτάζ, βίντεο

Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από την πολύνεκρη καταστροφή των προηγούμενων εβδομάδων. Τουλάχιστον 42 νεκροί και πάνω από 1.100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονική Ινδία.

Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Αρχικά, το αμερικανικό γεωολογικό Ινστιτούτο είχε εκτιμήσει την ισχύ της δόνησης σε 7,1 βαθμούς, την οποία όμως στη συνέχεια διόρθωσε στους 7,4 βαθμούς και τελικά στους 7,3.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων, 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ και στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ. Κτίρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο ισχυρό σεισμό πριν από τρεις εβδομάδες κατέρρευσαν σήμερα.

Σε κοντινό σημείο σημειώθηκε στη συνέχεια δεύτερη δόνηση, 6,3 βαθμών. {{{ map }}}

Οι Αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο του Κατμαντού.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:45 τοπική ώρα (10:05 ώρα Ελλάδας). Κτίρια ταρακουνήθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ινδίας, ενώ στο Κατμαντού οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Γονείς με τα παιδιά τους στην αγκαλιά κι εκατοντάδες άλλοι πολίτες επιχειρούσαν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους στο κινητό. Οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα καταστήματά τους κι οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που έσπευδε στους οικείους του.

Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στο νοσοκομείο του Κατμαντού για να ανοίξουν δρόμο για την διέλευση των ασθενοφόρων.

Ομάδες διάσωσης που επέστρεφαν από το Νεπάλ μετά τον πρώτο σεισμό, δήλωσαν ότι ενδέχεται να επανέλθουν.

Η καταστροφή των 7,8 βαθμών στις 25 Απριλίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε 8.150 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Σε εκείνο τον σεισμό είχαν τραυματιστεί 17.860 ενώ ορεινά χωριά είχαν ισοπεδωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024