Mε 7,3 βαθμούς ξαναχτύπησε στο Νεπάλ ο Εγκέλαδος, δεκάδες νεκροί
Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από την πολύνεκρη καταστροφή των προηγούμενων εβδομάδων. Τουλάχιστον 42 νεκροί και πάνω από 1.100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονική Ινδία. Ο νέος σεισμός, με επίκεντρο σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κίνα είχε εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα και έιγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Έκλεισε το αεροδρόμιο του Κατμαντού. Φωτορεπορτάζ, βίντεο
Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από την πολύνεκρη καταστροφή των προηγούμενων εβδομάδων. Τουλάχιστον 42 νεκροί και πάνω από 1.100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονική Ινδία.
Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί. Αρχικά, το αμερικανικό γεωολογικό Ινστιτούτο είχε εκτιμήσει την ισχύ της δόνησης σε 7,1 βαθμούς, την οποία όμως στη συνέχεια διόρθωσε στους 7,4 βαθμούς και τελικά στους 7,3.
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων, 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ και στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ. Κτίρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο ισχυρό σεισμό πριν από τρεις εβδομάδες κατέρρευσαν σήμερα.
Σε κοντινό σημείο σημειώθηκε στη συνέχεια δεύτερη δόνηση, 6,3 βαθμών. {{{ map }}}
Οι Αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο του Κατμαντού.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:45 τοπική ώρα (10:05 ώρα Ελλάδας). Κτίρια ταρακουνήθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ινδίας, ενώ στο Κατμαντού οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.
Γονείς με τα παιδιά τους στην αγκαλιά κι εκατοντάδες άλλοι πολίτες επιχειρούσαν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους στο κινητό. Οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα καταστήματά τους κι οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που έσπευδε στους οικείους του.
Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στο νοσοκομείο του Κατμαντού για να ανοίξουν δρόμο για την διέλευση των ασθενοφόρων.
Ομάδες διάσωσης που επέστρεφαν από το Νεπάλ μετά τον πρώτο σεισμό, δήλωσαν ότι ενδέχεται να επανέλθουν.
Η καταστροφή των 7,8 βαθμών στις 25 Απριλίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε 8.150 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Σε εκείνο τον σεισμό είχαν τραυματιστεί 17.860 ενώ ορεινά χωριά είχαν ισοπεδωθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442