Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σταθερό περιβάλλον αναγκαίος όρος για υλοποίηση επενδύσεων στις υποδομές

Το σταθερό περιβάλλον αναγκαίος όρος για υλοποίηση επενδύσεων στις υποδομές

Σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές μπορεί να προσελκύσει η ελληνική οικονομία μόλις ξεφύγει από το σημερινό καθεστώς αβεβαιότητας, ήταν εκ των βασικών επισημάνσεων, που έγιναν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», που διοργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α-Energy Investments.

Σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές μπορεί να προσελκύσει η ελληνική οικονομία μόλις ξεφύγει από το σημερινό καθεστώς αβεβαιότητας, ήταν εκ των βασικών επισημάνσεων, που έγιναν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», που διοργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α-Energy Investments.

«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε υποδομές, αλλά δεν μπορούν αυτές να γίνουν εάν δεν υπάρξει ήρεμο περιβάλλον» ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

«Εδώ και δυόμισι μήνες διαπραγματευόμαστε, και οι χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται πολύ προσεκτικά» είπε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας «εμείς, θα την κάνουμε τη συμφωνία και εκ των υστέρων θα δεχθούμε κριτική», και επισήμανε:

«Ωστόσο η Ελλάδα δεν πρέπει να συνεχίζει να ματώνει και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα την ρίξουν στα βράχια, όπως μας κατηγορούν».

Ο κ. Κουίκ ανέφερε επίσης ότι «όποια λύση δοθεί θα βρεθεί μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η οποία θα αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος -η Ελλάδα δεν είναι αποικία κανενός» και τόνισε: «Η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι δεδηλωμένη και από την πλευρά του πρωθυπουργού, αλλά και του προέδρου των ΑΝΕΛ».

Την ανάγκη να υπάρξει σταθερό κλίμα για να υπάρξει και επιχειρηματικότητα επισήμανε, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Δράκος, πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), ο οποίος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν χωρισμένη στα δύο: στην Ελλάδα που δημιουργεί και στην Ελλάδα που καταναλώνει.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με το κ. Δράκο, «είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα που δημιουργεί και να ξεχάσουμε την Ελλάδα που καταναλώνει» και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε πίσω στη δημιουργία. Για το καινούριο όραμα αναγκαίο είναι να υπάρξει ένα σταθερό κλίμα που θα ευνοεί τις επενδύσεις».

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος κάθε μέρα που περνάει και δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Μιλώντας στο συνέδριο, επισήμανε ότι επείγει η επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ΕΕ ως ισότιμο μέλος. «Δεν είμαστε οικονομικοί τρομοκράτες και δεν είμαστε επαίτες» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε στο ακροατήριο 13 χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να δώσουν ρευστότητα στην ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά «είναι στα αζήτητα».

«Βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας για να επενδύσει πρέπει να έχει ένα όραμα μπροστά του. Ωστόσο κάθε μέρα βιώνει την ίδια αγωνία για το τι θα γίνει την επόμενη».

Την εκτίμησή της ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να ολοκληρωθεί εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας: «Η συμφωνία επείγει διότι διαφορετικά όλο το οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα υπονομεύεται από την αστάθεια».

Η κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε στο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, το οποίο σηματοδοτεί την στροφή της Ευρώπης προς την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι πρέπει η Ελλάδα να προωθηθεί.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ανέφερε ότι στις 21 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τη λίστα των υποβληθέντων έργων που είχε υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση και στην οποία περιλαμβάνονταν έργα γεωστρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως ο TAP αλλά και έργα ενεργειακής στρατηγικής όπως ενεργειακές διασυνδέσεις με άλλες χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024