Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία σε επίπεδο τεχνολογίας κινητήρων διερευνούν Toyota και Mazda

Συνεργασία σε επίπεδο τεχνολογίας κινητήρων διερευνούν Toyota και Mazda

Ιαπωνικά μέσα αναφέρουν ότι οι Toyota-Mazda θα είναι το επόμενο δίδυμο της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα συνεργαστεί «ανταλλάσσοντας» τεχνολογία κινητήρων.

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την «ανταλλαγή» μηχανικών συνόλων φέρονται να βρίσκονται Toyota και Mazda με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αν τελικώς ευοδωθεί, θα αφορά την plug-in υβριδική και την τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota και τους αποδοτικούς κινητήρες SkyActiv της Mazda.

Aν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από καμία πλευρά, ιαπωνικά μέσα αναφέρουν ότι «οι Τoyota-Mazda θα είναι το επόμενο δίδυμο που σύντομα θα φτάσει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία», ακολουθώντας την τάση των ολοένα αυξανόμενων συμφωνιών στο πλαίσιο της αναζήτησης αποδοτικότερων τεχνολογιών και την παράλληλη μείωση των δαπανών εξέλιξης και παραγωγής τους.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της Toyota στη Βρετανία, «υπάρχουν ήδη δεσμοί ανάμεσα στις δύο εταιρείες», αναφερόμενος στις πρόσφατες συνεργασίες τους που συμπεριλαμβάνουν εργοστάσιο-κοινοπραξία στο Μεξικό καθώς και κοινή χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

Όπως και να έχει, σχεδόν δεδομένο θεωρείται ότι το αντικείμενο της νέας ιαπωνικής σύμπραξης θα αποτελέσει η τεχνολογία κυψελών καυσίμου του Toyota Mirai, καθώς η Mazda φέρεται να επιθυμεί το λανσάρισμα ενός δικού της υδρογονοκίνητου έως το 2020.

Η Mazda από την πλευρά της θα παράσχει στην Toyota τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου τεχνολογίας ScyActiv οι οποίοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην γκάμα πολλών μοντέλων της Toyota από το Yaris έως τη νέα γενιά του GT 86.

Auto Express

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024