Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης σας βοηθούν να χάσετε βάρος
Η χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου ή και το περπάτημα μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.
Η χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου ή και το περπάτημα μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον Δρ Ανταμ Μάρτιν, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου 4.000 άτομα, συσχετίζοντας τις συνήθειες μετακίνησης τους με το βάρος τους σε βάθος διετίας.
Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όταν κάποιος εγκατέλειπε τη χρήση του αυτοκινήτου και επέλεγε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς (ΜΜΜ, ποδήλατο, περπάτημα) προς την εργασία του μετά από δύο χρόνια εμφάνιζε μειωμένο Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 0,32 κιλά ανά μέτρο στο τετράγωνο, δηλαδή περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.
Μάλιστα, όσο πιο μακριά ήταν η δουλειά κάποιου από το σπίτι του, οπότε θα και θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο, τόσο σημαντικότερο ήταν το όφελος. Έτσι, προέκυπτε μέση απώλεια βάρους 2,25 κιλών/μέτρο στο τετράγωνο για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, δηλαδή απώλεια επτά κιλών για τον μέσο άνθρωπο.
Αντίστροφα, όπως διαπιστώθηκε, όταν το άτομο εγκατέλειπε τις εναλλακτικές μετακινήσεις και προτιμούσε το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, τότε το βάρος του αυξάνονταν κατά ένα κιλό.
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442