Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Πάτινσον: «Έχω τρομερό άγχος και ανασφάλειες»

Ρόμπερτ Πάτινσον: «Έχω τρομερό άγχος και ανασφάλειες»

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον φαίνεται να υποφέρει από μια ασθένεια που ταλανίζει μόλις το 2% του πληθυσμού. Ο λόγος για τη Διαταραχή Δυσμορφίας Σώματος. Είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζεται, ταλανίζει άντρες και γυναίκες, και μπορεί να επιφέρει μακροχρόνια κατάθλιψη ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα, Body Dysmorphic Disorder Foundation, προσπαθεί να καταπολεμήσει την έμμονη ιδέα […]

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον φαίνεται να υποφέρει από μια ασθένεια που ταλανίζει μόλις το 2% του πληθυσμού. Ο λόγος για τη Διαταραχή Δυσμορφίας Σώματος.

Είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζεται, ταλανίζει άντρες και γυναίκες, και μπορεί να επιφέρει μακροχρόνια κατάθλιψη ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα, Body Dysmorphic Disorder Foundation, προσπαθεί να καταπολεμήσει την έμμονη ιδέα που έχουν ορισμένοι ότι το σώμα τους φέρει ψεγάδια.

Έχουν πλάσει στο μυαλό τους μια εικόνα που τους θέλει απωθητικούς. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι δεν έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες για τη δυσλειτουργία αυτή, με αποτέλεσμα να μη γίνεται κατανοητή από άλλους ειδικούς», αναφέρει η κλινική ψυχολόγος, δρ. Annemarie O’Connor στον Guardian, και προσθέτει:

«Δεν τίθεται θέμα έλλειψης αυτοπεποίθησης, αλλά έχει να κάνει με ένα έντονο άγχος που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια επίπεδα κινδύνου».

Πολλοί που υποφέρουν από την ασθένεια προσπαθούν με τη χρήση καλλυντικών να καλύψουν τα «ελαττώματά» τους, δεν αλλάζει όμως το πώς αισθάνονται, εξηγεί η ψυχολόγος και αναφέρει πως οι πάσχοντες έχουν την εντύπωση πως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, γνωστός από τις ταινίες Twilight, αποκάλυψε στο αυστραλέζικο περιοδικό Sunday Style ότι πάσχει από άγχος και θέματα σχετικά με τη Διαταραχή Δυσμορφίας Σώματος. Δήλωσε, μάλιστα, ότι το πρόβλημα διογκώνεται όταν έρχεται η ώρα του κόκκινου χαλιού.

«Λαμβάνω μια δόση άγχους, μέχρι να έρθει το δεύτερο και να βγω από το αυτοκίνητο για να πάω σε event. Μετά μου εξαφανίζεται», τόνισε. Ανέφερε, όμως, πως μέχρι να βγει από το αυτοκίνητο είναι «κλινική περίπτωση».

Το τρομερό άγχος, εξήγησε, απορρέει από «τις τεράστιες ανασφάλειες . Δεν έχω six pack κοιλιακούς και μισώ τη γυμναστική. Όλη μου τη ζωή είμαι έτσι. Ποτέ δεν ήθελα να βγάζω το κοντομάνικό μου».

Ο δημοφιλής κινηματογραφικός βρικόλακας και σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει πως τρέφει φοβίες και ανασφάλειες ενώ είχε δηλώσει «δειλός». Είχε, ακόμη, αναφερθεί στην κτητικότητα που τον διακρίνει , και στην εμμονή που έχει να γίνονται τα πράγματα όπως είναι σχεδιασμένα στο μυαλό του.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024