Συντριπτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η επανεκλογή του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στην προεδρία του Καζακστάν στις κάλπες που στήθηκαν. Ο πρόεδρος, που κυβερνά αδιάκοπα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και έπειτα, απέσπασε το 97,7% των ψήφων, και μάλιστα με ρεκόρ εκλογικής συμμετοχής.

Συντριπτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η επανεκλογή του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στην προεδρία του Καζακστάν στις κάλπες που στήθηκαν.

Ο πρόεδρος, που κυβερνά αδιάλειπτα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και έπειτα, απέσπασε το 97,7% των ψήφων, και μάλιστα με ρεκόρ εκλογικής συμμετοχής. Το 95% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στα εκλογικά τμήματα.

Ο Ναζαρμπάγεφ είχε απέναντι του δύο ανθυποψηφίους, έναν συνδικαλιστή και έναν υποψήφιο του κομμουνιστικού κόμματος (η πλατφόρμα του δεύτερου περιλάμβανε και υποστήριξη στον νυν πρόεδρο).

Ήδη από τα exit poll μετά το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή, τα οποία επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής, ο Ναζαρμπάγεφ πανηγύρισε λέγοντας πως «χωρίς τέτοια μαζική λαϊκή εμπιστοσύνη, θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

«Το ρεκόρ εκλογικής συμμετοχής δείχνει την ενότητα του καζακικού λαού και την επιθυμία του να ζήσει σε ένα σταθερό κράτος» είπε ο πρόεδρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr