Προκλητική αναφορά του BBC σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»
Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του BBC να αναφερθεί στα Κατεχόμενα - με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής - με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους θεωρείται παράνομη από τον ΟΗΕ. Το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο το 1983, αναγνωρίζεται διεθνώς μόνον από την Τουρκία.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του BBC να αναφερθεί στα Κατεχόμενα – με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής – με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους θεωρείται παράνομη από τον ΟΗΕ. Το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο το 1983, αναγνωρίζεται διεθνώς μόνον από την Τουρκία.
Τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχουν ζητήσει από όλα τα κράτη-μέλη τους να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.
Η αναφορά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης, που εργαζόταν επί σειρά ετών στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, έγραψε στο Twitter: «Το BBC φαίνεται ότι “αναγνώρισε” την κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο – ντροπή για την άγνοια».
The #BBC apparently “recognised” the Turkish occupied north #Cyprus -shame for the ignorance http://t.co/uaCzSOU7S7
— michael__k (@michael__k) April 27, 2015
Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Associated Press, σημείωσαν στις ανταποκρίσεις τους για τις εκλογές ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442