Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2015 οι τιμές του πετρελαίου

Κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2015 οι τιμές του πετρελαίου

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους έτους  κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, με τον «μαύρο χρυσό» να αναμένεται να ενισχυθεί σε εβδομαδιαία βάση μετά με τις νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη που εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφαλή τροφοδοσία πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους έτους κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, με τον «μαύρο χρυσό» να αναμένεται να ενισχυθεί σε εβδομαδιαία βάση μετά με τις νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη που εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφαλή τροφοδοσία πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αργού και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν καταγράψει κέρδη σχεδόν 10 δολαρίων το βαρέλι αυτό το μήνα εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ τις τιμές στηρίζουν ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης της παραγωγής στις ΗΠΑ και οι ενδείξεις για υψηλότερη ζήτηση παγκοσμίως.

Το αργό τύπου μπρεντ παράδοσης Ιουνίου ενισχυόταν 22 σεντς στα 65,09 δολάρια το βαρέλι στις 10.06 ώρα Ελλάδας, έχοντας καταγράψει άνοδο 2,12 δολαρίων την Πέμπτη.

Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν 8 σεντς στα 57,82 δολάρια το βαρέλι ύστερα από κέρδη 1,58 δολαρίων. Οι παραγωγοί, ωστόσο, αναμένουν οι τιμές να παραμείνουν στα επίπεδα των 60 δολαρίων ακόμα και σε βάθος πενταετίας.

«Μπορεί να ελπίζει κανείς σε τιμή 75 δολαρίων, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνει πλάνα με βάση μια χαμηλότερη τιμή», είπε ο Στέφαν Τσέιζεν, διευθύνων σύμβουλος της Occidental Petroleum Corp. Ο ίδιος αναμένει την τιμή του «μαύρου χρυσού» να διατηρηθεί στα 60 δολάρια.

Παράλληλα, η Societe Generale αύξησε τις προβλέψεις για τη μέση τιμή του μπρεντ το 2015 κατά 4,33 δολάρια στα 59,54 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 4,28 δολάρια στα 53,62 δολάρια το βαρέλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024