Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Καουάι Λέοναρντ

Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Καουάι Λέοναρντ

Ο Καουάι Λέοναρντ του Σαν Αντόνιο αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ. Το συγκεκριμένο βραβείο καταλήγει για τρίτη φορά σε παίκτη των Σπερς, μετά τον Αλβιν Ρόμπερτσον (85-86) και Ντέιβιντ Ρόμπινσον (91-92). Ο σμολ φόργουορντ συγκέντρωσε 37 από τις πιθανές 129 ψήφους πρώτης θέσης στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τύπου και αναλυτές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και συγκέντρωσε συνολικά 333 πόντους.

Ο Καουάι Λέοναρντ του Σαν Αντόνιο αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ. Το συγκεκριμένο βραβείο καταλήγει για τρίτη φορά σε παίκτη των Σπερς, μετά τον Αλβιν Ρόμπερτσον (85-86) και Ντέιβιντ Ρόμπινσον (91-92).

Ο σμολ φόργουορντ συγκέντρωσε 37 από τις πιθανές 129 ψήφους πρώτης θέσης στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τύπου και αναλυτές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και συγκέντρωσε συνολικά 333 πόντους.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ντρέιμοντ Γκριν (Γκόλντεν Στέιτ), που αν και είχε περισσότερες ψήφους πρώτης θέσης (45) είχε 317 βαθμούς συνολικά, ενώ στην τρίτη θέση ήταν, όπως και πέρυσι, ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν των Λος Άντζελες Κλίπερς με 261 β.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 και τον Μέτα Γουόρλντ Πις (Ρον Αρτέστ), που το βραβείο πάει σε παίκτη της περιφέρειας και όχι σε ψηλό.

Ο περυσινός νικητής του MVP των τελικών του ΝΒΑ, αν και αγωνίστηκε σε 64 ματς λόγω τραυματισμού, ήταν ο κύριος λόγος που μετά την επιστροφή του, οι Σπερς έκαναν σερί έντεκα νικών και έχασαν τη δεύτερη θέση της Δυτικής περιφέρειας λόγω της ήττας την τελευταία αγωνιστική από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης.

Τον Μάρτιο, ο Λέοναρντ είχε μέσους όρους 19,3 πόντων, 7,3 ριμπάουντ και 2,7 κλεψίματα στον καλύτερο μήνα του φέτος, ενώ τα 2,3 κλεψίματα με τα οποία τελείωσε την κανονική σεζόν, τον έφεραν στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ο Λέοναρντ βελτίωσε σχεδόν κάθε μέρος του παιχνιδιού του σε σχέση με πέρυσι και είναι σίγουρο πως όταν αποχωρήσει η «ιερή τριάδα» των Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πάρκερ, θα γίνει αναμφισβήτητα ο παίκτης γύρω από τον οποίο θα χτιστούν οι νέοι Σπερς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024