Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση απομακρυσμένων περιοχών

Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση απομακρυσμένων περιοχών

Αποσκοπώντας στην αστυνόμευση και επιτήρηση απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης παρουσίασε τις νέες κινητές μονάδες αστυνόμευσης, καθώς και το πλαίσιο του νέου ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας «ΑΕΤΟΣ».

Αποσκοπώντας στην αστυνόμευση και επιτήρηση απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης παρουσίασε τις κινητές μονάδες αστυνόμευσης καθώς και το πλαίσιο του νέου ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας «ΑΕΤΟΣ».

Ο κ. Πανούσης μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κατά τη παρουσίαση του προγράμματος «Αστυνόμευσης- Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων» (ΑΕΤΟΣ), έκανε λόγο για μια όμορφη στιγμή, διότι «η Αστυνομία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι οι κινητές μονάδες είναι σχέδιο προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς εφαρμόστηκε πρώτη φορά επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα χωρίς ωστόσο να προχωράει.

«Θα ήμουν πάρα πολύ άδικος εάν δεν έλεγα ότι αυτή η πρώτη κίνηση της προμήθειας αυτών των οχημάτων έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπάρχει μια συνέχεια στην Ελλάδα, δεν είναι κανένας μάγος που βγάζει ξαφνικά λαγό από το καπέλο» δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινητές αστυνομικές μονάδες, οι οποίες είναι ειδικά οχήματα τύπου βαν, με κατάλληλο εξοπλισμό, που θα είναι επανδρωμένα με τρεις αστυνομικούς (τάξης, ασφάλεια και τροχαίας) και θα πραγματοποιούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολιών σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας υπηρεσίες και βοήθεια στους πολίτες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται, κατά κύριο λόγο, στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη.

Οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης τίθενται σε λειτουργία απο σήμερα, πιλοτικά σε τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Ξάνθης, Αρκαδίας και Εύβοιας, για δύο μήνες και στην συνέχεια θα εφαρμοστούν και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Το σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» εντάσσεται στη νέα αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη» και έρχεται να προστεθεί στους θεσμούς του αστυνομικού της γειτονιάς και τα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, καθώς και στην ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας, που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται την κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων και την δημιουργία πρότυπων και πολυδύναμων υπηρεσιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024