Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αναπτυσσόμενες χώρες θεωρούν «παρωχημένο» το ΔΝΤ

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θεωρούν «παρωχημένο» το ΔΝΤ

Οι ηγέτες ορισμένων από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου ζήτησαν στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ασίας και της Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής τάξης που θα βασίζεται στα κοινά τους συμφέροντα και όχι στους «παρωχημένους», όπως τους χαρακτήρισαν, θεσμούς που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να οδηγήσουν τη διεθνή τάξη και το διεθνές σύστημα προς μια κατεύθυνση περισσότερης δικαιοσύνης δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας ότι η Κίνα θα βάλει τέλος στην επιβολή δασμών για το 97% των εισαγωγών που προέρχονται από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Κάλεσε δε τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να στηρίξουν η μια την άλλη ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οι δηλώσεις έγιναν χθες Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ασίας και της Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, γνωστός ως Τζοκόουι, ανέφερε ευθέως ότι η πίστη πως θεσμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα μπορούν να λύσουν τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα αποτελεί «ξεπερασμένη ιδέα που πρέπει να αλλάξει». Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια νέα διεθνής οικονομική τάξη στην οποία θα συμμετέχουν νέες, ισχυρές αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανέφερε.

Ο Σι συμφώνησε με τον Ουιντόντο για την ανάγκη να τηρήσουν οι πλουσιότερες χώρες τις δεσμεύσεις τους και να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες χωρίς να ζητούν δεσμεύσεις.

Οι ηγέτες ορισμένων από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου ζήτησαν τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής τάξης που θα βασίζεται στα κοινά τους συμφέροντα και όχι στους «παρωχημένους», όπως τους χαρακτήρισαν, θεσμούς που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ταμείο των 40 δισ. δολαρίων του Δρόμου του Μεταξιού και η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων σε Υποδομές (ΑΙΙΒ) θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ασίας και της Αφρικής, ανέφερε ο πρόεδρος της Κίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024