Guardian: Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές του Guardian. Επικαλούμενη ιρακινό αξιωματούχο, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι στην αρχή υπήρχε η αντίληψη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θα υπέκυπτε στα τραύματα του και γι’ αυτό ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σχεδίαζαν τότε τη διάδοχη κατάσταση.
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές του Guardian.
Αξιωματούχος στο Ιράκ, ο οποίος συνδέεται με την οργάνωση των τζιχαντιστών, αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Αλ Μπαγκντάντι υπέστη σοβαρά τραύματα σε αεροπορική επιδρομή από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην αρχή υπήρχε η αντίληψη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θα υπέκυπτε στα τραύματα του και γι’ αυτό ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σχεδίαζαν τότε τη διάδοχη κατάσταση. Αν και σταδιακά παρουσιάζει βελτίωση, ο Αλ Μπαγκντάντι δεν ελέγχει – τουλάχιστον επί καθημερινής βάσεως – την οργάνωση.
Δύο αξιωματούχοι – ένας δυτικός διπλωμάτης και ένας ιρακινός σύμβουλος- επιβεβαίωσαν πως η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στην Αλ Μπαάζ, συνοικία στη Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με τον δυτικό διπλωμάτη, στόχος της επίθεσης ήταν κομβόι τριών αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Αξιωματούχοι ωστόσο δεν ήταν σε θέση τότε να γνωρίζουν αν ο Αλ Μπαγκντάντι επέβαινε σε κάποιο από τα τρία αυτοκίνητα.
Εκτιμάται ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους περνούσε μακρά χρονικά διαστήματα στην Αλ Μπαάζ, περίπου 300 χλμ. δυτικά της Μοσούλης, προπυργίου της οργάνωσης, λόγω της μειωμένης στρατιωτικής κάλυψης των ΗΠΑ στην περιοχή.
Πληροφορίες περί τραυματισμού του Αλ Μπαγκντάντι υπήρχαν επίσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οι οποίες ωστόσο ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκθεση Liberties: Σε κίνδυνο παραμένει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
- Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει μήνυμα κυριαρχίας
- Βίντεο ντοκουμέντo του in με τις κινήσεις του 89χρονου πριν ανοίξει πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει προς Ιταλία
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
- Πέθανε ο Τόνι Γουίλσον, o άνθρωπος πίσω από το hit «You Sexy Thing»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442