Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την μεταναστευτική κρίση ζητά ο Ρέντσι

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την μεταναστευτική κρίση ζητά ο Ρέντσι

Στη σκιά της νέας προσφυγικής τραγωδίας που κινδυνεύει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη όλων των εποχών στα νερά της Μεσογείου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζητά τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εντός της εβδομάδας για την μεταναστευτική κρίση. Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες μετά τη βύθιση του πλοίου στο Κανάλι της Σικελίας, φόβοι για 700 νεκρούς...

Στη σκιά της νέας προσφυγικής τραγωδίας που κινδυνεύει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη όλων των εποχών στα νερά της Μεσογείου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζητά τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εντός της εβδομάδας για την μεταναστευτική κρίση.

Ο Ματέο Ρέντσι ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση στη βόρεια Ιταλία εν όψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαΐου και συγκάλεσε για τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) έκτακτη σύσκεψη στο Παλάτσο Κίτζι με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, μεταδίδει στην δικτυακή της πύλη η Repubblica.

Ενόσω παρακολουθεί την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο Κανάλι της Σικελίας, ο Ρέντσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με επίκεντρο κοινή, ουσιαστική, ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Κατόπιν της επικοινωνίας ο Ρέντσι ζήτησε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εντός της εβδομάδας.

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει επείγουσα κοινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ. Επ’ αυτού η Κομισιόν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα οργανωθεί έκτακτη σύνοδος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ευρώπη είναι μάρτυρας μιας «συστηματικής σφαγής στη Μεσόγειο». «Πώς μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς, όταν βλέπουμε πληθυσμούς ολόκληρους να πεθαίνουν σε μια εποχή που τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τα πάντα;» υπογραμμίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024