Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγαθονήσι: Η ζωή για δίδυμα ξεκίνησε μέσα σε δουλεμπορικό

Αγαθονήσι: Η ζωή για δίδυμα ξεκίνησε μέσα σε δουλεμπορικό

Μέσα σε βάρκα, στην οποία επιβιβάστηκε από τα τουρκικά παράλια μαζί με άλλους 36 μετανάστες, έφερε στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια της μία γυναίκα από το Καμερούν. Η λέμβος κινδύνευσε να βυθιστεί ανοιχτά του Αγαθονησίου. Όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν, ενώ η γυναίκα και τα νεογνά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μέσα σε βάρκα, στην οποία επιβιβάστηκε από τα τουρκικά παράλια μαζί με άλλους 36 μετανάστες, έφερε στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια της μία γυναίκα από το Καμερούν.

Η λέμβος κινδύνευσε να βυθιστεί ανοιχτά του Αγαθονησίου. Όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν, ενώ η γυναίκα και τα νεογνά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η ιστορία εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου και η διάσωση των μεταναστών έγινε από τα στελέχη του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2015».

Οι λιμενικοί είδαν μια πνευστή λέμβο να κινδυνεύει και κάποιους μετανάστες να βρίσκονται ήδη στη θάλασσα. Πλησιάζοντας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, η 33χρονη έφερνε στον κόσμο πρόωρα, και ενώ διήνυε την 33η εβδομάδα κύησης, δύο αγοράκια.

Τα δίδυμα 1.800 γραμμαρίων και 1.820 γραμμαρίων αντίστοιχα, μαζί με τους γονείς τους και άλλες τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στην Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του νησιού.

Εκεί κινητοποιήθηκαν άμεσα γιατροί και νοσηλευτές, τοποθετήθηκαν άμεσα σε θερμοκοιτίδα τα δυο νεογέννητα, ενώ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην μητέρα. Εν συνεχεία, και για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγαθονησίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024