Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν υπάρχουν φθορές εντός του κτιρίου

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν υπάρχουν φθορές εντός του κτιρίου

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε στο in.gr για την κατάσταση που επικρατεί εντός του κτιρίου μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας το πρωί της Παρασκευής, τονίζοντας πως σύμφωνα με την πρώτη εικόνα δεν υπάρχουν ζημιές. Κύριο μέλημά μας είναι πλέον η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ιδρύματός μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι από την Πρυτανεία.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε στο in.gr για την κατάσταση που επικρατεί εντός του κτιρίου μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από 19 ημέρες κατάληψης.

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχουν φθορές. «Αυτή την ώρα βρίσκεται η σήμανση εντός του κτιρίου και μετά θα μπουν οι υπάλληλοι να ελέγξουν τα χαρτιά, τους φακέλους και τους υπολογιστές. Πάντως, από την πρώτη εικόνα που έχουμε, δεν υπάρχουν ζημιές» τόνισε.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες του πανεπιστημίου που αναγκαστικά «πάγωσαν» λόγω της κατάληψης, δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες, που έχουν καθυστερήσει και θα πρέπει να ιεραρχηθούν, ξεκινώντας από τις πιο επείγουσες. Λόγου χάρη, οι συμβάσεις που λήγουν για τη συντήρηση των ανελκυστήρων και της πυρασφάλειας, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος. «Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να διεκπεραιώσουμε άμεσα» πρόσθεσε.

Για τη χρήση ναρκωτικών εντός της κτιρίου, όπως είχε αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σημείωσε ότι «είχαμε πληροφόρηση ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών εντός του κτιρίου, καθώς χρήστες είχαν μπει στην πρυτανεία από αυτούς που συχνάζουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Περιμένουμε το πόρισμα της σήμανσης».

Το μεσημέρι η πρυτανεία του ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποια αναφέρεται: «Οι Πρυτανικές Αρχές ευχαριστούν την ελληνική κοινωνία και πολιτεία για τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

» Κύριο μέλημά μας είναι πλέον η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ιδρύματός μας, που επιτελούν βασικό έργο στην κατοχύρωση και προώθηση του αγαθού της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας στη χώρα μας. Είναι ευρύτερα σημαντικό να διαφυλάσσονται και να παραμένουν σε ουσιαστική δημόσια λειτουργία τα κτήρια της νεοκλασσικής Αθηναϊκής Τριλογίας, ενός σπουδαίου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς του Έθνους μας και εμβληματικού κοσμήματος της πρωτεύουσας του Ελληνισμού».


Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024