Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση μεταλλωρύχων έξω από το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Συγκέντρωση μεταλλωρύχων έξω από το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα. Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω.

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας παρατηρείται μεγάλη κίνηση, τόσο στο κομμάτι της λεωφόρου Μεσογείων έως το Παντάγωνο, όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη και τους άλλλους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων από την οδό Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει με 82 πούλμαν, τα οποία έχουν σταματήσει στα διόδια Αφιδνών και από την αστυνομία επιτρέπεται η κίνησή τους ανά 15, μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής.

Όπως τονίζει, το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι να πάρουν διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι συνεχίζεται η επένδυση, καθώς, όπως αναφέρει «είναι νόμιμη και από αυτή ζουν 2.000 εργαζόμενοι». Μάλιστα, κάνει λόγο για οικονομικό αλλά και πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι επιδίωξη των εργαζομένων είναι να δουλέψουν και όχι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024