Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Prologue Allroad Concept: Η περιπετειώδης εκδοχή ενός δυναμικότερου μέλλοντος

Audi Prologue Allroad Concept: Η περιπετειώδης εκδοχή ενός δυναμικότερου μέλλοντος

Η Audi προσθέτει ένα ακόμα Prologue Concept στην ομώνυμη οικογένεια πρωτότυπων αυτοκινήτων, το οποίο αυτή τη φορά εστιάζει στην απεικόνιση του μέλλοντος των ικανών Allroad εκδόσεων των μοντέλων των Γερμανών.


H γερμανική φίρμα παρουσιάζει το τρίτο μέλος της concept car «οικογένειας» των Prologue, παραλλαγές των οποίων φροντίζουν να δίνουν το «παρών» σε όλες τις πρόσφατες εκθέσεις, δίνοντας κάθε φορά και ένα καινούριο κομμάτι από το τεχνολογικό και σχεδιαστικό ψηφιδωτό του μέλλοντος της Audi.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το Prologue Allroad Concept το οποίο βάζει πλώρη για την έκθεση της Σαγκάης προσφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, μια κλεφτή ματιά στο μέλλον του νέου A6 Allroad.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις επίσημες συστάσεις πρόκειται για μια «σχεδιαστική μελέτη που στοχεύει σε μια φρέσκια προσέγγιση όλων των τυπικών χαρακτηριστικών των allroad εκδόσεων παρέχοντας ξεκάθαρη οπτική για το σχεδιαστικό τους μέλλον».

Το μήκους 5,13 μέτρων πρωτότυπο «στέκει» 7,7 εκατοστά ψηλότερα από το Prologue Avant Concept που συναντήσαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, αποτελώντας «μια δυναμικότερη σχεδιαστική προσέγγιση των χαρακτηριστικών των allroad εκδόσεων».

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται το μακρύ καπό, η coupe λογικής οροφή σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές πίσω κολώνες, ενώ την εικόνα του συμπληρώνουν τα matrix laser φωτιστικά σώματα μπροστά και τα τεχνολογίας LED πίσω.

Στο εσωτερικό με την τετραθέσια διάταξη κυριαρχεί η πληθώρα από οθόνες αφής, τρεις στον αριθμό οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα ρύθμισης ορισμένων παραμέτρων του συστήματος ψυχαγωγίας αλλά και των περιφερειακών συστημάτων του αυτοκινήτου σε όλους του επιβάτες.

Έτσι, ο συνοδηγός μπορεί να παρέμβει στις ρυθμίσεις του infotainment από μια οθόνη ενσωματωμένη στο ταμπλό ή να μοιραστεί με τον οδηγό πληροφορίες στέλνοντάς τις στην κεντρική οθόνη ή στο virtual cockpit που υποκαθιστά τον πίνακα οργάνων.

Οι επιβάτες του πίσω καθίσματος έχουν στη διάθεσή τους μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη OLED μέσω της οποίας μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των καθισμάτων τους, του κλιματισμού και στοιχείων του infotainment που τους αφορούν αλλά και να ανταλλάξουν πληροφορίες με τον οδηγό, στέλνοντας ό,τι θέλουν στην κεντρική κονσόλα ή στον πίνακα οργάνων.

Στα σπλάχνα του Audi Prologue Allroad Concept βρίσκεται ένα υβριδικό σύνολο αποτελούμενο από ένα διπλά υπετροφοδοτούμενο TFSI 4,0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που ενσωματώνεται στο σύστημα μετάδοσης tiptronic οκτώ σχέσεων. Η συνδυαστική ισχύς του συνόλου ανέρχεται στους 734 ίππους και 900 Nm ροπής δίνοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η μέση τιμή κατανάλωσης διαμορφώνεται σε 2,4 λίτρα/100 χλμ. μέγεθος που αντιστοιχεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 56 γρ./χλμ.

Το σύνολο συμπληρώνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 14,1 KWh που τοποθετούνται στο πίσω τμήμα εξασφαλίζοντας στο Prologue Allroad Concept ηλεκτρική αυτονομία 54 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φόρτιση των μπαταριών γίνεται επαγωγικά με τη συνδρομή του ασύρματου συστήματος φόρτισης που έχει εξελίξει η γερμανική φίρμα.

Τις προδιαγραφές του γερμανικού concept συμπληρώνουν η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, μέρη της οποίας κατασκευάζονται από ελαφρά υλικά ενώ στο ίδιο σκεπτικό της εξοικονόμησης βάρους τα δισκόφρενα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Την εικόνα συμπληρώνουν ένα σύστημα ρυθμιζόμενων αμορτισέρ σε συνδυασμό με αερανάρτηση που υπόσχονται ένα ευρύ φάσμα παραμετροποίησης αναλόγως με τις απαιτήσεις άνεσης ή δυναμισμού. Το παρών δίνει και ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης μεταβλητού λόγου το οποίο υπόσχεται την ιδανική απάντηση στο δίπτυχο δυναμική οδήγηση και σταθερότητα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024