Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δράκοι»... έκαψαν τη Μπάγερν, η «Μπάρτσα» πλήγωσε το Παρίσι

«Δράκοι»… έκαψαν τη Μπάγερν, η «Μπάρτσα» πλήγωσε το Παρίσι

Η μεγάλη έκπληξη στους πρώτους προημιτελικούς του Champions league έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς εν όψει της ρεβάνς της 21ης Απριλίου στην «Αλιάντς Αρένα». Με το... ένα πόδι στους ημιτελικούς του Champions League βρίσκεται ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς».

Η μεγάλη έκπληξη στους πρώτους προημιτελικούς του Champions league έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς εν όψει της ρεβάνς της 21ης Απριλίου στην «Αλιάντς Αρένα».

Η Πόρτο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά προηγήθηκε με 2-0, με δύο τέρματα του Κουαρέσμα. Στο 4′ ο Τζάκσον Μαρτίνες ανατράπηκε από το Νόιερ κι ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κουαρέσμα.

Ο ίδιος παίκτης, έξι λεπτά μετά (10΄) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάντε και με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Συνήλθε γρήγορα η Μπάγερν και στο 28′ με το πλασέ του Τιάγκο μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

Οι «Δράκοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος κι αφού απείλησαν στο 57΄ με τον Ερέρα (απόκρουσε ο Νόιερ), στο 65′ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος απέφυγε και το γκολκίπερ της Μπάγερν.

Διαιτητής: Κ.Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Κασεμίρο, Σάντρο (χάνει τη ρεβάνς), Ντανίλο – Μπερνάτ, Νόιερ, Λαμ, Ρόντε

ΠΟΡΤΟ (Χ.Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (80΄ Ερνάνι), Ερέρα, Τόρες (75΄ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84΄ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γ.Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο (74΄ Μπαντστούμπερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε (57΄ Ρόντε), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Παρί Σ.Ζ.-Μπαρτσελόνα 1-3

Με το… ένα πόδι στους ημιτελικούς του Champions League βρίσκεται ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς». Η απουσία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο τραυματισμός του Τιάγκο Σίλβα στο 20λεπτο, στοίχισαν στους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και θα μεταβούν στη Βαρκελώνη την επόμενη Τρίτης (21/4), απλώς για την ολοκλήρωση μιας τυπικής διαδικασίας.

Στο 14′ ο Λιονέλ Μέσι με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σιρίγκου. Ομως, τέσσερα λεπτά αργότερα (18′) έβγαλε την ασίστ στον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ.

Οι Καταλανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 65′ με «μαγική» ατομική ενέργεια του Λουϊς Σουάρες έφτασαν στο δεύτερο γκολ. Στο 79′ ο Ουρουγουανός εξέθεσε ξανά τον Νταβίντ Λουίς και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 3-0. Αμέσως μετά (81′), ο Ζερεμί Ματιέ με μια «στραβοκλώτσια» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας με αυτογκόλ το τελικό 1-3.

Μοιάζει ασταμάτηση η «Μπάρτσα» του Λουϊς Ενρίκε που απόψε πέτυχε την 31η νίκη της στους τελευταίους 35 αγώνες και παράλληλα υποχρέωσε την Παρί στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από 9 χρόνια (!) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Κίτρινες: Καμπάιγ – Πικέ, Μέσι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα (21΄λ.τρ. Νταβίντ Λουϊς), Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Καμπάιγ, Ματουϊντί, Ραμπιό (62΄ Λούκας Μόουρα), Παστόρε, Καβάνι, Λαβέτσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80΄ Αντριάνο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (74΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (53΄ Τσάβι), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 22/4
Γιουβέντους (Ιταλία) – Μονακό (Γαλλία) 1-0 22/4
Πόρτο (Πορτογαλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1 21/4
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-3 21/4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024