Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
RIA: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία αγορά πυραύλων για τα S-300

RIA: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία αγορά πυραύλων για τα S-300

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και τη συντήρησή τους, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και τη συντήρησή τους, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

«Θα περιοριστούμε σε αντικατάσταση των πυραύλων (του συστήματος)» δήλωσε ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το RIA. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για τη συντήρηση των συστημάτων […] καθώς και για την αγορά νέων πυραύλων για τα S-300» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι λόγος γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων, που ήδη διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Οι δηλώσεις μου ήταν επαρκώς σαφείς», είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «συζητούμε με τη ρωσική πλευρά μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και φυσικά αντικατάστασης των βλημάτων, που έχουν λήξει, στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και συστήματα S-300. Tα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό τουΣεργκέι Σοϊγκού.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων» δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά το πέρας και της κατ’ ιδίαν συνάντησης με το ρώσο ομόλογό του, που έγινε χωρίς παρουσία μεταφραστή και διήρκεσε περί τα 45 λεπτά.

Είχε προηγηθεί περίπου ημίωρη συνάντηση με συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Θέση της Ελλάδος, την οποία εξέφρασα στον κ. Υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία. Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή» σημείωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στην 4η διεθνή διάσκεψη της Μόσχας για την παγκόσμια ασφάλεια και αύριο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024