Προθεσμία τριών μηνών έδωσε η κυβέρνηση της Κένυας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να μεταφέρει μεγάλο καταυλισμό για Σομαλούς που έχει στηθεί κοντά στη μεθόριο. Η κίνηση του Ναϊρόμπι έρχεται στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης της σομαλικής Αλ Σαμπάμπ και είναι κορύφωση της αυξανόμενης «δυσπιστίας» με την οποία αντιμετωπίζονται τελευταία στην Κένυα οι Σομαλοί πρόσφυγες.

Προθεσμία τριών μηνών έδωσε η κυβέρνηση της Κένυας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να μεταφέρει μεγάλο καταυλισμό για Σομαλούς που έχει στηθεί κοντά στη μεθόριο, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα.

Η κίνηση του Ναϊρόμπι έρχεται στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης της σομαλικής Αλ Σαμπάμπ και είναι κορύφωση της αυξανόμενης «δυσπιστίας» με την οποία αντιμετωπίζονται τελευταία στην Κένυα οι Σομαλοί πρόσφυγες.

Ο εν λόγω καταυλισμός έχει στηθεί, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο κενυατικό Νταμπαάμπ, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Η κενυατική κυβέρνηση κάλεσε την Ύπατη Αρμοστεία να μεταφέρει στην άλλη πλευρά των συνόρων των καταυλισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr