Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ουκρανία απαγορεύει, μαζί με τα ναζιστικά, και τα κομμουνιστικά σύμβολα

H Ουκρανία απαγορεύει, μαζί με τα ναζιστικά, και τα κομμουνιστικά σύμβολα

Το Κίεβο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση, εκτός από ναζιστικών, και κομμουνιστικών συμβόλων σε μία κίνηση που έρχεται εν μέσω της σύγκρουσης σε κάθε επίπεδο με τη Ρωσία. Ο νέος νόμος, που μένει να κυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, απαγορεύει μέχρι και σε εταιρείες να χρησιμοποιούν ονομασίες που παραπέμπουν σε σοβιετικούς ηγέτες.

Το Κίεβο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση, εκτός από ναζιστικών, και κομμουνιστικών συμβόλων σε μία κίνηση που έρχεται εν μέσω της σύγκρουσης σε κάθε επίπεδο με τη Ρωσία.

Ο νέος νόμος, που μένει να κυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, απαγορεύει μέχρι και σε εταιρείες να χρησιμοποιούν ονομασίες που παραπέμπουν σε σοβιετικούς ηγέτες.

Η ουκρανική Βουλή υπερψήφισε, με 254 «ναι» σε σύνολο 450, την απαγόρευση «προπαγάνδας υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων», η αναπαραγωγή της οποίας «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων τους».

Εκτός από τα σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, σε αυτά εμπίπτουν και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ο νόμος αφορά κάθε δημόσια επίδειξη ή «εξυμνητική» αναφορά, από σημαίες μέχρι μνημεία ή προτομές και ονομασίες δρόμων.

Παραβίαση της νομοθεσίας μπορεί να επισύρει μέχρι και φυλάκιση δέκα ετών.

Επικρίσεις έχει επίσης προκαλέσει ξεχωριστός νόμος που αναγνωρίζει ως μαχητές της ουκρανικής ανεξαρτησίας ομάδες όπως τον «Οργανισμό Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN) και τον παραστρατιωτικό του βραχίονα UPA, που είχαν συνεργαστεί με τη ναζιστική Βέρμαχτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024