
Δέσμευση Σταθάκη για πρωτοβουλίες που ξεμπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης
Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Μ.Τρίτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Μ.Τρίτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Όπως σημείωσε, αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κ. Μπουτάρης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, κατέθεσε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και τις λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442