Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δέσμευση Σταθάκη για πρωτοβουλίες που ξεμπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Μ.Τρίτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Μ.Τρίτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Όπως σημείωσε, αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μπουτάρης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, κατέθεσε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και τις λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024