Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενισχυμένα τα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας κατά την περίοδο του Πάσχα

Ενισχυμένα τα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας κατά την περίοδο του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας, που θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, προγραμμάτισε εν όψει Πάσχα σε όλη την επικράτεια το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας, που θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, προγραμμάτισεεν όψει Πάσχα σε όλη την επικράτεια το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων.

Οι περιπολίες αυτές επικεντρώνονται κυρίως στις κατοικημένες περιοχές, σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση, σε Ιερούς Ναούς και γενικά σε χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, σε τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, ΑΤΜ κλπ όπου οι πολίτες πραγματοποιούν αναλήψεις χρηματικών ποσών, σε εμπορικά καταστήματα (σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κλπ) όπου παρατηρείται αυξημένη αγοραστική-εμπορική δραστηριότητα, καθώς και σε περιοχές με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κλπ) και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Ταυτόχρονα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπεται η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβάσεις των διατάξεων αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας, την κοινή ησυχία, την είσοδο και κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους και γενικότερα τον έλεγχο του υγειονομικού κανονισμού.

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε χώρους κοντά σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ.

Παράλληλα, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κλπ απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024